Готовність громади до опалювального сезону, релокація бізнесу та підтримка ВПО: Тарас Кучма дав чергову пресконференцію

21:08 6 Жовтня 2022

У середу, 5 жовтня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма дав пресконференцію місцевим мас-медійникам. Під час зустрічі із журналістами очільник громади проінформував про стан справ у місті та територіальній громаді, підготовку до цьогорічного опалювального сезону та виклики пов’язані із ним, допомогу захисникам та внутрішньо переміщеним особам.

У форматі діалогу обговорили такі актуальні теми, які найбільше зараз цікавлять мешканців громади:

Допомога ВПО

На сьогоднішній день у громаді перебуває понад 11,5 тис. внутрішньо переміщених осіб. Окрім цього, прогнозується збільшення кількості ВПО через настання холодів та руйнування інфраструктурних об’єктів в окупованих містах – тож у громаді готують резервний банк тимчасового житла для переміщених осіб. Нові мешканці громади отримують належну матеріальну підтримку — сума виплат з державних соціальних допомог у вересні складає 16 млн. грн. Також в перший осінній місяць працівники соцзахисту видали загалом понад 27 тонн гуманітарної допомоги для ВПО.

Релокація бізнесу

На територію Дрогобицької громади із зони бойових дій релокували 18 підприємств у різних галузях: машинобудування, виробництво, металообробка, оптика, харчова промисловість, ІТ. Більшість з них перереєструвались у Дрогобицькій МТГ та сплачують податки до місцевого бюджету.

Дрогобицький долотний завод отримав нових інвесторів, які погасили заборгованість на суму 7,5 мільйонів гривень та завантажили виробництво комплектуючими на 3-6 місяців вперед.

З міста Нікополь релокувала ІТ-академія «Step». Між міською радою та керівництвом Академії підписано меморандум, в межах якого відбуватиметься реалізації проектів щодо навчання ІТ –грамотності дітей, молоді, освітян, ВПО та службовців.

Індустріальний парк

Розпочато створення індустріального парку «ЕКО СМАРТ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ГАЛІТ». За підсумками конкурсу визначено керуючу компанію індустріального парку. Нею є ТОВ «ЄТІ ПРО». Наразі триває процедура реєстрації у Міністерстві економіки України.

Опалювальний сезон

Актуальне питання цьогорічного сезону осінь-зима – підготовка до опалювального сезону та готовність до розвитку різних сценаріїв подій, через ймовірні провокації та атаки на теплові інфраструктури. Наразі, у Дрогобичі системи опалення комунальних закладів перевірені та готові до старту опалювального сезону. У деяких котельнях міста встановлено котли на альтернативні види палива. Внаслідок облаштування трьох твердопаливних котлів загальною потужністю 4,5 МВт. вдасться зекономити до 25 % голубого палива.

Окрім цього, Тарас Кучма відзначив роботу стратегічних підприємств – КП «Дрогобичтеплоенерго» та КП «Дрогобичводоканал», яке попри всі виклики забезпечує цілодобове водопостачання.

На завершення голова міста подякував активним мас-медійникам нашого регіону за висвітлення актуальних тем сьогодення, конструктивну критику та спільну працю в ім’я перемоги.

Перейти до вмісту