Генератори для першої лікарні: медустанова міста поповнилась джерелами додаткової енергії

14:24 14 Лютого 2023

КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» поповнилась двома джерелами додаткової енергії. Генератори потужністю 75 та 110 кВт – медична установа отримала за сприяння департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА. Про це розповів під час щотижневої оперативної наради керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Передало генератори ТОВ «Унімот Україна» за сприяння «Unimot S. A.». Отримані генератори використовуватимуть для потреб медичної установи, відтак вони забезпечуватимуть безперебійне живлення в той час, коли буде відсутня електрика.

Один генератор потужністю 75 кВт. ми скеровуємо для відділення відновного лікування, що знаходиться по вул. Івана Франка. Оскільки там акумульовано низку процедур, а відповідно і апаратури, усе це потребує безперебійного живлення. Інший генератор – потужністю 110кВт – буде задіяно для забезпечення електрикою централізованого харчоблоку та пральні першої міської лікарні. Таким чином пацієнти лікарні не відчуватимуть проблем із гарячим харчуванням, яке медзаклад забезпечує 7 днів на тиждень, – прокоментував Володимир Чуба.

До слова, у 2021 році для медустанови в межах програми «Велике будівництво» було придбано потужний генератор, який дає змогу функціонувати відділенням, проводити операції під час відсутності електроенергії.

Станом на сьогодні усі медичні установи Дрогобича та Стебника є забезпечені генераторами. Деякі із них лікарні купували за акумульовані кошти, деякі скеровували міжнародні партнери. Наразі, очікує на потужний генератор районна поліклініка.

Перейти до вмісту