Гаряче харчування школярів розпочнеться на початку жовтня: відділ освіти проведе повторний тендер за новим тарифом

16:38 16 Вересня 2022

1 вересня школи Дрогобицької громади повернулись до навчання. Цьогоріч, через воєнний стан в країні, освітній процес розпочали у змішаному форматі. У більшості шкіл навчання відбувається в декілька змін, молодші класи –вранці, старша школа – пообіді.

В цьому навчальному році питанням номер один для кожного навчального закладу є забезпечення безпеки школярів, під час їх перебування в освітньому закладі. Однак не менш важливою складовою навчально-виховного процесу є організація гарячого харчування учнів.

На цьому, з початком навчального року, наголосив міський голова Тарас Кучма – доручивши відділу освіти провести процедуру тендерних закупівель та якомога швидше забезпечити школярів якісним гарячим харчуванням.

Відповідно до процедури, організація харчування школярів відбувається шляхом проведення тендерних закупівель послуги на офіційному майданчику публічних закупівель Prozorro.

Децентралізовані школи Дрогобича та Стебника проводять тендер самостійно. Що ж стосується сільських шкіл громади, то закупівлю послуги харчування дітей проводить відділ освіти, так як харчування в цих школах забезпечується методом кейтерингу (доставки готових страв до школи з забезпеченням послуги харчування в шкільних їдальнях).

Вчора, 15 вересня, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради розглянув питання забезпечення школярів гарячим харчуванням. Після представлених відділом освіти розрахунків, члени виконкому затвердили рішення про підвищення тарифу на харчування дітей у школах громади до 32 гривень за порцію, так як старий тариф цьогоріч був економічно необгрунтованим та не дав можливості провести тендерні закупівлі.

Після прийнятого рішення відділом освіти та школами Дрогобича та Стебника буде оголошено нові процедури тендерних закупівель на платформі Prozorro.

Відповідно до вимог закону «Про публічні закупівлі», проведення тендеру та термін оскарження процедури закупівель триватиме не менше п’ятнадцяти днів. Відтак вже на початку жовтня у школах громади розпочнеться гаряче харчування учнів.

Нагадаємо, що в школах Дрогобицької громади учні пільгових категорій харчуються безкоштовно. Компенсація вартості їх харчування проводиться з місцевого бюджету. Учні 1-4 класів матимуть 50%-ву знижку на харчування. Так як половину вартості гарячого харчування для початкових класів також компенсовує місцевий бюджет.

Перейти до вмісту