Гартують дух та тіло: у Дрогобичі до Дня Незалежності відбувся турнір з вільної боротьби

15:29 25 Серпня 2022

24 серпня на Площі Ринок відбувся Відкритий турнір із вільної боротьби, приурочений головному святу держави – Дню Незалежності. Продемонструвати свої навички із бойових мистецтв, а також позмагатися за перемогу, прибули понад 30 спортсменів із Дрогобича, Трускавця та Львова. Загалом участь в змаганнях взяли 4 команди – з Дрогобича ( ДМО ФСТ Спартак та СДЮШОР Спартаківець), (Спартак та Лідер-Львів) із Львова, (ДЮСК Спортовець) Трускавець. Змагання проходили у восьми категоріях, головним організатором дійства виступив відділ фізичної культури та спорту ДМР (Оксана Сотрихіна).

За словами Оксани Сотрихіної – спортивне дійство приурочили до Дня Незалежності в рамках проекту «Обираємо спорт», який у Дрогобичі реалізовують продовж усього літа. Відтак на різних спортивних локаціях відбуваються турніри із футболу, хортингу, боротьби та інших видів спорту.

Через загрозу посилених небезпек із боку окупанта – 24 серпня на змагання до нас з’їхалось менше учасників, ніж було заплановано. Однак, турнір відбувся на високому рівні. Привітав учасників змагань міський голова Дрогобича Тарас Кучма та його заступники. Змагання проходили у різних вікових та вагових категоріях – юніори, діти та дорослі, – наголосила Оксана Сотрихіна.

Загалом, за словами керівника відділу фізичної культури та спорту ДМР – такі спортивні дійства напрочуд важливі. Оскільки через війну спортсмени менше виїжджають на змагання – тож на таких турнірах мають змогу підтягнути свої навички та перейняти досвід. Окрім цього – спортивні дійства демонструють – у здоровому тілі – здоровий дух, жага до перемог та чудова альтернатива пасивному сидінню дома за комп’ютером.

Перейти до вмісту