Гарматним пострілом, театральним дійством та феєричним концертом у Дрогобичі відсвяткували карантинне День міста

19:28 22 Вересня 2020

По-карантинному, але святково у Дрогобичі відзначили День міста. У понеділок, 21 вересня, у День Різдва Пресвятої Богородиці на оновленій центральній площі Ринок відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня міста.

Традиційно, на центральній сцені за участі представників духовенства, гостей міста та місцевого самоврядування відбулося урочисте віче. Передувало вічу театралізоване дійство від акторів Львівського академічного музично-драматичного театру імені Юрія Котермака. Своєю майстерністю актори продемонстрували боротьбу добра зі злом, розквіт Дрогобича, збереження його самобутньої історії та душі міста – солеварні.

Після цього відбулася екуменічна молитва за участі представників конфесій міста.

Молитва звучала й у виконанні муніципального камерного хору «Легенда».

З Днем міста дрогобичан та гостей привітали єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар та міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

На правах господаря, містян та гостей з величним святом привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма:

«Ми живемо у складний час. Дрогобич пережив багато за останні п’ять років. Ми маємо право святкувати. Ми зробили все можливе, щоб дотриматися правил карантину. Поважаймо один одного. Сьогодні нас вітають міські голови Гам’янгу, Нової Каховки, Дніпра, Львова, Києва. І ви – дрогобичани, заслужили на повагу і шану. Сьогодні тут присутні представники півтора міста, моя команда, з якою ми працюємо над розвитком Дрогобича. Гадаю, що ці півтора міста ми зробимо найкращим містом у світі, з якого не будуть виїжджати, а будуть почувати себе безпечно і щасливими. З Днем міста!».

Також в ході урочистостей представники Дитячого парламенту поклали квіти до пам’ятників Юрію Дрогобичу та Героям Небесної Сотні.

Завершили урочисте віче гарматним пострілом, який символізував початок святкувань.

Після цього відбувся святковий концерт за участі Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина», квінтету духових інструментів та солістів музичного коледжу ім. В. Барвінського, народного ансамблю народної музики «Джерела Карпат», Народного ансамблю танцю «Верховинка» та народного танцю бального танцю «Оксамит», Фольк-гурту «Modern Folk» та гурту «Бориславські батяри».

Доповнили святкову атмосферу виступи дітей та молоді, танцювальних і співочих колективів міста, виступи спортсменів, танцювальний флешмоб «Мода на здоров’я», виставки навчальних закладів, виставка спецтехніки, ярмарок та атракція з виварювання солі.

Всі заходи відбулися з дотриманням карантинних норм.

Перейти до вмісту