В єдності сила: польський Битом готовий підтримати спорудження житла для ВПО в Дрогобичі

16:10 10 Червня 2022

Нещодавно делегація з Дрогобича повернулася з польського міста-побратима Битома. До польських партнерів офіційна делегація міста Котермака прибула в символічний час – на 100 день російсько-української війни. Поїздка переслідувала кілька цілей – подякувати місту-побратиму за інтенсивну гуманітарну допомогу та відвідати українців, які через військову агресію були вимушені покинути рідні терени.

В Битомі дрогобицька делегація, очолювана міським головою Тарасом Кучмою, мала офіційну зустріч з президентом міста-побратима Маріушом Волошом та з нардепом Галіною Бєдою. Маріуш Волош висловив слова підтримки та захоплення героїзмом українського народу в боротьбі із московським агресором. Окрім цього, президент Битома передав гуманітарну допомогу для багатодітної родини дітей-сиріт В’ячеслава Ялова із Донеччини. За твердженнями Маріуша Волоша – місто-побратим Дрогобича – Битом і його мешканці готові і надалі активно допомагати українцям загалом і дрогобичанам зокрема в російсько-українській війні та підтримувати налагоджену співпрацю, зокрема в напрямку гуманітарних конвоїв.

Паралельно, керівництво Битома, довідавшись про спорудження в Дрогобичі будинків для внутрішньо-переміщених осіб, запевнили нашу делегацію, що готові долучитися необхідними будматеріалами до надважливої справи.

Я впевнений у перемозі України. Адже ви, українці, дуже сильна та смілива нація, яка бореться сьогодні не лише за себе, але й за цілу Європу. Наші серця б’ються із вашими в унісон і стикаються від того болю, який ви нині переживаєте! Віримо у вашу перемогу та робимо усе для того, щоб цей день якомога швидше настав, – наголосив Маріуш Волош.

Зазначимо, з 25 лютого місто-побратим Дрогобича Битом розпочав приймати біженців з України. 27 лютого президент міста особисто вирушив у першій кареті швидкої допомоги до польсько-українського кордону, щоб передати автівку Тарасу Кучмі. З медичною машиною прибула і гуманітарна допомога: медикаменти, засоби гігієни, перев’язочні матеріали. Згодом ця швидка врятувала не одне життя та допомогла доставити до госпіталю чимало поранених військових. А медикаменти та продукти харчування, які Дрогобич перенаправляв з гуманітарних місій від Битома в міста, де була криза – допомогли сотням українців.

Зважаючи на це, в знак щирої вдячності за чисельну допомогу Битома, мер міста Котермака передав Маріушу Волошу символічний альбом зі світлинами, які ілюструють важку і далеку дорогу карети швидкої допомоги і її надважливу місію. Окрім цього, було вручено й подяку за допомогу та підтримку України, а ще передано символічну поштову марку в обрамленні, як знак того, що Україна переможе завдяки світовій підтримці. Також було презентовано відео-звернення подяку Тараса Кучми до усіх битомчан, які активно сприяють в допомозі українському народові.

Перейти до вмісту