В підтримку ЗСУ: юна дрогобичанка Марія Пігур пожертвувала кошти з персональної стипендії міського голови для захисників

11:19 11 Листопада 2022

Із початком повномасштабного вторгнення окупантів на українські землі у Дрогобичі кожен із мешканців намагається зробити свій внесок у допомогу ЗСУ. У місті систематично проходять благочинні ярмарки, концерти, молодь та діти облаштовують вуличні блок пости, на яких збирають кошти та передають на потреби ЗСУ. Чимало творчих дітей міста реалізовує на вулицях вироби ручної роботи – браслети, біжутерію, пряники і вилучені від продажів кошти також скеровують в підтримку захисників.

Лави активних дитячих волонтерів поповнила цими днями і юна дрогобичанка Марія Пігур. Дівчина, отримавши персональну стипендію від міського голови за активну участь у творчих конкурсах, пожертвувала 2 тис. гривень для потреб українських воїнів.

Кошти школярка передала у відділ сім’ї та молоді, який акумулює допомогу та благочинні пожертви в підтримку ЗСУ. Окрім цього, Марія принесла і книги для дітей, які проживають на деокупованих територіях та збір яких цими днями було оголошено в стінах ДМР.

Як розповідає мама дівчинки – Марія активна творча школярка, учасниця неодноразових Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, на яких здобувала призові місця. Її душа творча та тяжіє до світу прекрасного.

Марія – дитина зі щирим серцем та доброю душею,тому без вагань більшу частину персональної премії пожертвувала на потреби ЗСУ.Це її особисте рішення і воно щире та від душі. Вона дуже хвилюється за події, які сьогодні відбуваються в Україні та щиро вірить, що незабаром буде перемога і війна закінчиться. А ми підтримуємо її прагнення та дуже пишаємось, – ділиться думками мама Марії, Мар’яна Пігур.

Додамо, підтримка талановитих школярів – пріоритет місцевої влади. Так щорічно за підсумками засідання освітньої комісії з визначення кандидатів із обдарованих дітей Дрогобича та Стебника – талановитим школярам призначають персональні стипендії міського голови за особливі досягнення у навчанні, творчості турнірах та олімпіадах.

За цьогорічними підсумками комісії – обрано 9 талановитих дітей, яким виплачують персональну стипендія у розмірі 300 грн впродовж 9 місцяв.

Перейти до вмісту