В підтримку ЗСУ: у місті відбувся традиційний крафтовий ярмарок «Дрогобицький крам»

11:02 12 Вересня 2022

11 вересня, у Дрогобичі відбулась крафтова виставка-продаж «Дрогобицький крам». Ярмарок вже набув періодичності у місті Котермака, він об’єднує митців, місцевих підприємців, крафтовиків, які мають нагоду продемонструвати свою продукцію, реалізувати її та допомогти ЗСУ. Відтак, цього разу з продажу товарів вдалось зібрати 1500 гривень.

«Дрогобицький крам» локально розміщується у сквері біля Костелу св. Варфоломія. Містяни та гості міста мають змогу впродовж дня придбати унікальні речі створені крафтовиками, зокрема — мистецькі картини, біжутерію, патріотичну символіку, вироби з глини, мед та солодощі.

Як зазначають в Управлінні культури та розвитку туризму, такі крафтові ярмарки організовують з метою створення майданчика, де митці, крафтовики, колекціонери, антиквари, народні майстри та підприємці можуть продемонструвати свою продукцію, здобути нові знайомства, обмінятись досвідом та зібрати кошти на потреби українських військових.

Попри негоду, яка змусила закінчити ярмарок швидше, ми радіємо, що долучається багато людей. У виставці беруть участь не лише дрогобичани, а й крафтовики зі Стрийщини та внутрішньо переміщені особи, — коментує головний спеціаліст відділу туризму, промоцій та креативних індустрій Ірина Партика.

Окрім цього, Дрогобич відвідали гості із Жовкви, зокрема працівники відділу туризму та ТІЦу. Відвідувачі мали змогу побувати на ярмарку та паралельно оглянути туристичні принади міста.

Перейти до вмісту