В новий рік з новим адмінцентром: новозбудований «Дія Центр» прийняли в експлуатацію

15:55 28 Грудня 2021

Під завісу 2021 року у Дрогобичі відкрили новий Центр надання адміністративних послуг «Дія Центр». Сьогодні, 28 грудня, приміщення офіційно прийняли в експлуатацію та провели його тестовий запуск.

Новий «Дія Центр» знаходиться на вулиці Бориславській. Тут, в одному приміщенні, зібрали адміністраторів ЦНАПу та представників комунальних установ, аби мешканці громади могли отримувати всі необхідні послуги в одному місці.

Як і запевняло керівництво міста, усі будівельні та ремонтні роботи вдалось завершити до кінця грудня. Працівники ЦНАПу протягом останньої доби безперервно працювали над прибиранням та облаштуванням приміщення, підключенням техніки, інтернету, налаштуванням системи «Електронна черга» тощо. Сьогодні будівлю прийняли в експлуатацію та провели пробний запуск центру.

Міський голова Тарас Кучма, спільно з секретарем ради, заступниками та керівниками управлінь і відділів ради стали першими відвідувачами закладу. Директорка ЦНАПу Оксана Тішина провела екскурсію новим приміщенням та розповіла про процедуру отримання послуг.

В Дія Центрі стоїть термінал, на екрані якого виведені всі доступні в центрі послуги. Відвідувачі можуть обрати необхідну їм послугу, після чого термінал видає талончик з номером. Почекати, поки на табло не з’явиться номер та інформація щодо адміністратора, який готовий надати цю послугу, – можна в комфортному залі очікування, де обладнано дитячий куточок.

Відповідно до проекту, на 1-му поверсі споруди розташована рецепція та зал очікування з дитячою зоною, зал обслуговування абонентів, громадська приймальня, система електронної черги та паспортні послуги. На 2-му поверсі обладнані два конференц-зали, зал для коворкінгу та ряд технічних приміщень. Варто наголосити, що «Дія Центр» відповідає усім вимогам інклюзивності, адже в ньому передбачено безперешкодний доступ для маломобільних груп населення.

Наш «Дія Центр» – є першим центром адміністративних послуг, який був збудований з нуля. Я думаю, що центру такого рівня в Україні ще немає. Ми тут зробили все, щоб громадянин міг прийти і в одному місці, в одній будівлі, отримати всі необхідні йому послуги, – наголошує міський голова Тарас Кучма.

До 5 січня «Дія Центр» працюватиме в тестовому режимі. До цього часу всіх адміністраторів та спеціалістів комунальних підприємств переведуть в нове приміщення. Тож в новому році всі адміністративні та комунальні послуги мешканці Дрогобицької громади зможуть отримати вже тут, в новому, сучасному, комфортному приміщенні, – швидко, прозоро та якісно.

Перейти до вмісту