В межах проекту ООН Дрогобич отримав обладнання для роботи з внутрішньо переміщеними особами

11:54 7 Вересня 2022

Завдяки підтримці Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», в управлінні соціального захисту населення облаштували три робочі місця для роботи з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на базі громади.

Мета проекту – підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

В межах реалізації проекту, до Дрогобича з офіційним візитом прибула радниця міністра соціальної політики з питань ВПО у Львівській області Оксана Яковець та керівник представництва УВКБ ООН у Львівській області Райян Маршалл.

Делегацію прийняв міський голова Тарас Кучма, спільно з начальником управління соціального захисту населення Іваном Терлецьким.

«Ми вдячні за ту допомогу, яку надає нам ООН. Вона дуже важлива для нашої громади. Багато робіт ми виконали власними силами і коштами громади, а зараз потребуємо підтримки для реалізації подальших проектів з забезпечення житлом та необхідними речами людей, які постраждали від війни. Вже сьогодні ми спостерігаємо приріст ВПО в нашій громаді, ближче до жовтня людей прибуватиме ще більше. Тому нам важлива допомога, щоб змогти зробити ще більше» – наголосив під час зустрічі міський голова Тарас Кучма.

В межах проекту Управління Верховного комісара ООН, в управління соціального захисту населення доставили робочі столи, ноутбуки та принтери, роутери та жорсткі диски – необхідне устаткування для обладнання трьох робочих місць для соціальних працівників, які приймають ВПО та надають їм необхідні послуги.

Командою проекту була здійснена:
закупівля спеціального обладнання і техніки;
методологічна підтримка працівників системи соціального захисту населення;
інформаційна та юридична підтримка переселенців, публічна кампанія з інформування про процедуру отримання статусу ВПО та підвищення рівня суспільної довіри до системи соціального захисту населення;
розробка стандартних операційних процедур стосовно уніфікованого надання послуги з реєстрації внутрішньо переміщених осіб.
Проект охоплює територіальні громади з 11 регіонів України. Дрогобич – в списку міст, які отримали устаткування для роботи, так як громада веде активну роботу в напрямку прийому внутрішньо переміщених осіб.

«Важливим критерієм відбору була кількість внутрішньо переміщених осіб, яку прийняла громада. Дрогобич показав активну та системну роботу. Люди продовжують їхати сюди, адже бачать налагоджений процес прийому та розміщення переселенців і системну роботу з забезпечення їх необхідними речами, а також – тимчасовим житлом» – наголошує радниця міністра з питань ВПО та координаторка проекту Оксана Яковець.

Міський голова вручив подяку благодійному фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримку та висловив вдячність керівнику представництва УВКБ ООН у Львівській області Райяну Маршаллу за допомогу.

Після прийому в міського голови керівник управління соціального захисту населення Іван Терлецький провів гостям екскурсію управлінням, продемонстрував роботу працівників з прийому внутрішньо переміщених осіб та розповів про процедуру надання послуг та прийом-видачу гуманітарної допомоги.

Згодом гості відвідали один з гуртожитків ДДПУ, в якому облаштовують житло для ВПО.

Перейти до вмісту