Вітаємо «Дрогобичводоканал» з 91-ою річницею від початку водопостачання у Дрогобичі

11:47 10 Травня 2022

Сьогодні, 10 травня, КП «Дрогобичводоканал», яке забезпечує питною водою три міста – Дрогобич, Стебник та Трускавець, а також прилеглі села, відзначає 91-шу річницю своєї діяльності.

10 травня 1931 року в історії Дрогобича відбулась непересічна подія. В цей день, 91 рік тому, було урочисто відкрито водозабір «Уріж», з якого вперше вдалось забезпечити місто централізованим водопостачанням.

1451 рік — у Дрогобичі споруджено першу міську громадську криницю, з якої брали воду для гасіння пожеж.
1544 рік — Польський король Сигізмунд І надав Дрогобичу право будувати міські водопроводи.
1868 рік — у структуру Дрогобицького магістрату введено посаду криничного, який забезпечував водою Дрогобицьку Ратушу.
1929 рік — розпочато будівництво Урізького водопроводу.
1972 рік — розпочато будівництво водозабору «Гірне».

Так народжувалась історія водопостачання у Дрогобичі. Сьогодні ж «Дрогобичводоканал» забезпечує питною водою одразу декілька населених пунктів, а якість питної дрогобицької води, за показниками багатьох проведених досліджень, є однією з найвищих в регіоні.

Дрогобицька міська рада, її виконавчий комітет, міський голова Тарас Кучма та секретар ради Орест Каракевич щиро вітають КП «Дрогобичводоканал» та його керівника Романа Шагалу з 91-ою річницею з початку налагодженого водопостачання.

Бажаємо вдалої реалізації всіх планів, успіху та процвітання підприємству. А також – міцного здоров’я та добробуту всім працівникам КП «Дрогобичводоканал», завдяки щоденній праці яких наша громада забезпечена якісною питною водою.

Перейти до вмісту