“Війна закінчиться, коли ми переможемо”, – Тарас Кучма дав пресконференцію місцевим мас-медіа

17:03 30 Червня 2022

Міський голова Тарас Кучма систематично звітує перед громадою про роботу органу місцевого самоврядування. Після повномасштабного вторгнення росії на терени України очільник громади практично щотижня інформує громаду про події, допомогу війську та переселенцям, залучення гуманітарної допомоги, роботу комунальних служб та структурних підрозділів міської ради в умовах воєнного стану.

30 червня Тарас Кучма дав чергову пресконференцію для журналістів. З огляду на погодні умови, захід провели у Дворику Ратуші. Модератором пресконференції виступила Наталія Зелена – начальник інформаційного відділу.

Очільник громада проінформував про стан справ з підтримки переселенців та допомоги військових. Розповів про залучення міжнародної допомоги та нові партнерські відносини, зокрема з Грецією. Наголосив на важливості таких співпраць, адже війна триває, а об’єми допомоги, на жаль скорочуються. Тож під час таких візитів є змога акумулювати більші об’єми гуманітарної допомоги в місто та розповідати світовій спільноті про агресію окупанта.

Під час таких візитів доводиться протидіяти російським агентам впливу, які лякають європейців, що вся їхня допомога розкрадається і не доходить до адресатів, тож треба переконувати наших партнерів у протилежному, що ми і робимо, – наголосив Тарас Кучма.

Окрім цього міський голова акцентував увагу присутніх на стані будівництва житла для ВПО: його будують та облаштовують як у Дрогобичі, так і у Стебнику. Станом на сьогодні у громаді зареєстровано 12700 переселенців. Окремо міський голова висловив подяку волонтерам та вчителям навчальних закладів, які невтомно забезпечують харчуванням та усім необхідним внутрішньо переселених осіб, які знайшли тимчасовий затишок у наших закладах освіти.

Щоб запустити очний навчальний процес із 1 вересня у Дрогобичі, необхідно відселити з гімназій та ліцеїв вимушених переселенців. З цією метою швидкими темпами у Стебнику реконструюють старий гуртожиток під житловий будинок на 32 квартири, а в Дрогобичі на вул. П. Орлика зводять модульно-каркасну споруду, де замешкають 80 осіб. На будівництво цих об’єктів залучають кошти місцевого та обласного бюджетів, допомагають також і іноземні партнери. Заселятимуть переселенців згідно з чергою, сформованою виконкомом ДМР, яка опублікована на сайті міськради. Втім, вони не матимуть права власності на отримані помешкання.

Оскільки частина пресконференції пройшла у форматі діалогу, обговорили й ситуацію з релокацією бізнесу, збереження економіки та розвитку сільського господарства. Акцентував увагу Тарас Кучма й на створенні індустріального парку, де бізнес зможе розміститися, продемонструвати свою продукцію та нарощувати потужності.

Розповів керманич громади і про адаптацію та реабілітацію евакуйованих раніше корів з-під обстрілів на Миколаївщини. Поранених тварин прооперували, вони вже почали давати молоко, а одна тварина вже отелилась.

На запитання журналістів: «Коли закінчиться війна?», – Тарас Кучма відповів не замислюючись: «Війна закінчиться тоді, коли ми переможемо!»

На останок очільник громади наголосив, що такі зустрічі будуть частими, оскільки є багато важливих тем, про які слід інформувати громаду міста.

Перейти до вмісту