Візит добра: Владика Ярослав Приріз та отець-декан Іван Паньків побажали владі та громаді добрих починань в новому році

13:46 4 Січня 2023

На початку року є добра традиція, коли представники влади зустрічаються з керівництвом церкви. Так у вівторок, 3 січня, до Дрогобицької міської ради, безпосередньо до міського голови Тараса Кучми та його заступників, завітали Владика Ярослав Приріз та отець-декан Іван Паньків.

Оскільки початок нового календарного року – це завжди нові очікування, сподівання на кращі зміни та втілення омріяних задумів і планів, Владика Ярослав поблагословив керівництво громади на успішний рік та побажав перемоги для всього українського народу.

Сьогодні український народ молиться за мир в Україні. Молитва єднає українців у всьому світі. Молитви об’єднаного українського народу підтримують наших воїнів та додають віри в нашу перемогу, – наголосив Владика Ярослав Приріз.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма під час зустрічі подякував духовенству за активну підтримку впродовж року.

У нас мультикультурна громада. Однак домінуючою є Українська греко-католицька церква. Чимало подій, які організовуємо у громаді завжди відбуваються у співорганізації або ж за участі духовенства. Крайній рік був складним. Нам довелося приймати чимало рішень і важливу роль для нас відіграли як підтримка, так і поради наших духовних наставників. Переконаний, молитви, які щодня звучать у храмах нашої громади є потужним оберегом для нашої громади і невдовзі ми здобудемо омріяну Перемогу, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Також обидві сторони обговорили важливість духовного фронту в часі війни, який є основою єдності містян, церкви та місцевого самоврядування у розвитку громади, протистоянні ворогу та допомозі як військовим, так і Україні.

На завершення зустрічі Владика Ярослав поблагословив керівництво громади на нові звершення та прийняття рішень, які наближатимуть перемогу всієї України, а також привітав з прийдешніми різдвяними святами.

Перейти до вмісту