Від травня у Дрогобичі зафіксували 897 порушень правил паркування

9:45 11 Серпня 2022

У Дрогобичі на декількох локаціях облаштовано сучасні парковки, де за невелику плату можна швидко та безпечно запаркувати автомобіль. Їх було замощено бруківкою, проведено роботи з благоустрою території та встановлено сучасні паркомати, які дозволяють водіям швидко та зручно оплатити вартість паркомісця.

Головна мета цього процесу – впорядкувати дорожній рух та побороти хаотичне паркування транспортних засобів.

Окрім цього, запаркувати свою автівку у Дрогобичі та оплатити вартість її перебування на облаштованих на вулицях Івана Франка, Пилипа Орлика, Данила Галицького та Миколи Лисенка парковках можна за допомогою електронного додатку UNIP. А в межах програми «Дрогобич – розумне місто», на офіційному інтернет-порталі міської ради розміщено інтерактивну мапу паркування, яка доступна за посиланням: https://cutt.ly/WLWj9O5 .

Роботи з облаштування нових паркомісць, осучаснення існуючих парковок та вдосконалення сервісу паркування у Дрогобичі тривають безперервно.

Однак, незважаючи на невисоку вартість паркомісця в Дрогобичі, чимало водіїв продовжують залишати автівки в недозволених місцях, або паркують авто не оплачуючи за його паркування.

З цим боряться інспектори з паркування та благоустрою Департаменту міського господарства, які складають повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки-стоянки-паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки та відеозапису.

Лише за останні кілька місяців, від травня цього року, інспекторами було складено 897 таких повідомлень що стосуються порушення правил паркування. Найбільше порушень зафіксовано на вулиці Данила Галицького – 473. На вулиці Івана Франка – складено 265 повідомлень. На вулицях Лисенка та Орлика було складено 139 та 20 повідомлень відповідно.

Нагадаємо, що на парковці, облаштованій на вулиці Пилипа Орлика, у зв’язку з низьким попитом, вартість години паркування знизили до 5 гривень.

А на парковці на вулиці Шолом-Алейхема днями встановили новий паркомат – повідомляє КП «Служба муніципального управління».

«Штраф за неоплачене паркування в десятки разів вищий від вартості самого паркування. Тому закликаємо водіїв не нехтувати правилами, не чекати штрафу, а сумлінно та вчасно оплачувати за паркування» – закликає директор КП «СМУ» Володимир Суда.

Нагадаємо, за неоплату паркувального місця передбачений штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування, тобто 200 грн. (згідно ст.152-1 КупАП).

Перейти до вмісту