Від початку року в Дрогобицькій громаді висадили понад 2 тисячі нових дерев: видалення старих проводять лише після обстеження

15:57 9 Червня 2023

У Дрогобицький громаді ведеться системна робота з озеленення вулиць та громадських просторів Дрогобича, Стебника та сіл громади.

Над цим працює «Дільниця зеленого господарства», до роботи якої можуть долучатись всі небайдужі, отримуючи безкоштовно саджанці дерев для озеленення прибудинкової території та благоустрою громадського простору.

Паралельно у Дрогобицькій громаді працює сервіс «Зелене місто». Завдяки цьому сервісу мешканці та гості громади можуть дізнаватись про план кронування чи видалення дерев, а також дізнаватись про те, де проводиться висадка нових дерев і які саме дерева висаджуватимуть.

З наповненням сервісу працює КП «Служба муніципального управління», спільно з ІТ-спеціалістами управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

На сервісі доступна мапа міста, де зображено дерева, які зрізали, кронували чи висаджували. Натискаючи на них можна переглянути вид дерева, деталі щодо виконаних робіт та рішень комісій чи розпоряджень голови, відповідно до яких виконують роботи.

Користувачі можуть переключатися між трьома «шарами» карти: на кожному з них зображені дерева, які потрібно видалити, кронувати, або посадити. Ви можете натиснути на кожне дерево і з’ясувати його вид, адресу та хто замовник (якщо це видалення чи обрізання гілок).

Також сервіс дає можливість замовити саджанці дерев для озеленення прибудинкової території.

Цьогоріч від початку року «Дільницею зеленого господарства» було висаджено 109 молодих дерев та понад 2 тисячі дерев в межах проекту «Садимо сад та ліс перемоги».

Що стосується видалення, від початку року в громаді «Дільницею зеленого господарства» було проведено видалення 53-х дерев. Як наголошують в Департаменті міського господарства» видалення дерева проводиться виключно після його обстеження комісією, до роботи якої залучені представники держекоінспекції.

Перейти до вмісту