Від початку повномасштабного російського вторгнення на Дрогобиччині навчається майже 500 школярів ВПО

15:17 20 Вересня 2022

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на терени України – Дрогобич став другою домівкою для внутрішньо переміщених осіб. За увесь час воєнних дій – на Дрогобиччину прибуло понад 35 тис. ВПО, із них – 11 109 діти. Із усієї кількості прибулих – 1003 дітей переміщених осіб стали частиною освітянського процесу на Дрогобиччині.

За даними місцевих відділів освіти, зокрема, у Дрогобицькій територіальній громаді навчається – 491 школярів з числа ВПО,  у Бориславській ТГ — 137 школярів, у Трускавецькій — 300 школярів, Східницькій ТГ — 58, у Меденицькій ТГ — 17 школярів.

Цьогорічний освітянський процес розпочався вчасно, а діти переселенців, як і всі інші школярі Дрогобиччини розпочали свій навчальний рік у новому місті. Навчання в освітніх установах Дрогобича відбувається за змішаною формою – очно та онлайн.

Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення, на Дрогобиччину приїхали діти з Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини та усіх тих міст й регіонів України,  де російський окупант намагається знищити українську землю.

Додамо, за інформацією відділу освіти ДМР – цьогоріч за парти у Дрогобичі сіло 1 169 першачків. Загалом освітнім процесом в Дрогобич і територіальній громаді охоплено 12 577 учнів.

Перейти до вмісту