Від початку березня у пологовий будинок міста відвезли 138 пакунків для новонароджених

15:32 29 Червня 2022

З повномасштабним наступом росії на Україну у міській раді Дрогобича було прийнято рішення формувати пакунки допомоги для породіль. У пакети кладуть – дитячі речі, молоко, печиво, коцики та рушнички, пляшечки і забавки для немовлят, дитячий одяг. Щотижня міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко розвозять пакунки породіллям. Їх вручають як матерям, які прибули до Дрогобича як переміщені особи, так і дрогобичанкам та матерям із інших територіальних громад.

У відділі сім’ї та молоді, де спаковують пакети, підрахували –  із 16 березня сформували та відвезли в медичну установу Дрогобича 138 пакунків для породіль.

У середу, 29 червня міський голова Тарас Кучма вчергове навідався в пологовий будинок міста та поспілкувався із медиками та породіллями. За останній тиждень тут народилось 10 малюків: 6 дівчаток та 4 хлопчиків. Серед новонароджених і малюк батьки якого евакуювалися із Харкова.

Тарас Кучма привітав усіх матерів із щасливою подією у їхньому житті та побажав мирного майбутнього у вільній державі їхнім дітям.

У цей непростий час Ви здійснили подвиг – стали матерями. Чимало жінок із початком війни народжують в Дрогобичі, географія широка: Буча, Ірпінь, Харків, Дніпро, Маріуполь тощо. Щотижня ми стараємось навідуватись в пологовий будинок міста і радіти разом із вами. Спільно із вами у нас і одне бажання на всіх – мир в Україні та перемога наших військових. Щиро бажаю, щоб ваші діти ніколи в своєму житті не зазнали жахіть війни, а жили в мирній та квітучій державі, – побажав породіллям Тарас Кучма.

За баченням очільника громади – корисні пакети для породіль формуватимуть до кінця цього року.

Перейти до вмісту