Від мистецтва до ІТ-технологій: як День Незалежності відзначали наймолодші громадяни

10:27 26 Серпня 2022

У Дрогобицькій громаді відзначили День Незалежності. Урочистості розпочали з віче, молитви та ходи військових. Попри повітряні тривоги, які внесли корективи у святкову програму, заплановані заходи все ж таки провели.

Основні святкові локації розгорнули у центрі міста на площах Ринок та Замкова Гора, щоб під час тривог учасники могли перейти в укриття. Про розміщення укриттів повідомляли й під час заходів.

Цьогоріч програмою святкування охопили різні вікові категорії. Після віче, на якому зібралося чимало містян та гостей, запрацювали тематичні локації: святковий ярмарок, мистецькі виставки, атракції для дітей, спортивні змагання. На центральній сцені відбувся благодійний концерт.

Подбали організатори й про наймолодших. Діти могли оглянути солом’яні вироби з жита та пшениці, які символізують те, що Україна є годувальницею світу. Перед центральним входом в Ратушу діти та молодь спостерігали за спортивними змаганнями. Підготували й різні фотозони серед яких «Дитячі долоньки». Діти малювали долоньками синьо-жовте знамено. Одну з локацій присвятили темі війни росії проти України.

Цікавою та інтерактивною для дітей та молоді стала локація ІТ-Академії «Крок». Діти ознайомлювалися з сучасними технологіями, процесами програмування робототехніки, мали змогу побувати у віртуальному світі, виготовити 3D-фігуру.

У Палаці дитячої та юнацької творчості Дрогобича відбувся благочинний мистецький марафон «Разом до перемоги!».

Завершили святкування Дня Незалежності благодійним концертом за участю відомих виконавців.

Перейти до вмісту