Від Дрогобича – всій країні: Молодь вразила мистецькою композицією «Ангели України» до Дня Героїв Небесної Сотні

17:13 19 Лютого 2020

У середу, 19 лютого, у Народному домі імені Івана Франка відбувся просвітницький захід «Ангели України».

Подія присвячена Дню Героїв Небесної Сотні, пам`ять яких вшановуємо на загальноукраїнському рівні завтра – 20 лютого.

Сотні дрогобичан, в основному учнів та студентів, молитвою та хвилиною мовчання під виконання неофіційного гімну Майдану – пісню «Пливе кача по Тисині…» вшанували пам`ять сотні загиблих на Майдані у Києві мирних протестувальників за декілька днів лютого 2014 року.

Шану Героям Небесної Сотні віддав й міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який взяв участь у заході разом з дрогобицькою молоддю.

Відомі дрогобицькі виконавці поезій та пісень зі своїми творами звернулися до присутніх у залі: Іван Сех та бард Лілія Кобільник.

На завершення Дрогобицька молодь виступила з постановою «Ангели України», яка вразила глядачів неймовірною чуттєвістю та складним виконанням.

Композиція «Ангели України» – це спільний проєкт Народного ансамблю сучасного естрадного танцю «VIVA» , зразкового ансамблю сучасного-естрадного танцю «РАДІСТЬ», учнів Дрогобицької ДЮСШ ім І. Боберського – відділення акробатики, кік-боксингу та ушу.

Автором тексту композиції є Наталія Свойкіна.  Керівник – Сергій Дмитрієв.

Організатором заходу виступив відділ культури та мистецтв спільно з відділом освіти ДМР та Народним домом імені Івана Франка.

Ведучі – Іван Сех та Алла Мельничук.

Перейти до вмісту