Відповідають вимогам інклюзії: у Дрогобицькій поліклініці запустили ліфт для маломобільних груп населення

16:06 15 Грудня 2021

15 грудня у КНП «Дрогобицька міська поліклініка» зафункціонував ліфт для маломобільних верст населення. За словами керівника медичної установи Юлії Гончаренко, згідно державних будівельних норм, медичні заклади повинні відповідати вимогам інклюзії та сприяти маломобільним верствам населення у безперешкодному доступі на різні поверхи медустанови. Зважаючи на це, поліклінічне відділення за заощаджені від Національної Служби здоров’я України кошти, придбало ліфт, який покликаний забезпечити вільний доступ людей із інклюзією та певними проблемами із здоров’ям на потрібні поверхи медзакладу.

Хочу підкреслити, що до маломобільних верств населення ми відносимо не лишень людей з інвалідністю та тих, хто прикутий до візка, але й тих, хто в певний період свого життя, через отриману травму, чи скажімо перелом кінцівок тощо, не може самостійно пересуватися. Встановленням ліфта – ми виконали одну із умов стратегії інклюзії «Доступність маломобільних груп населення в медичних установах», які мають три та більше поверхів. Проект зініційований дружиною Президента України, – розповідає Юлія Гончаренко.

Для того, щоб піднятися ліфтом на потрібний поверх закладу – пацієнтам необхідно скористатися кнопкою виклику, яка встановлена на диктофоні, що при вході в поліклінічне відділення та повідомити технічним працівникам про свою потребу.

Технічний працівник підійде до пацієнта та допоможе йому скористатися ліфтом, одним словом буде супроводжувати цю людину, – додала Юлія Гончаренко.

Окрім ліфта для маломобільних верств населення, у КНП «Дрогобицька міська поліклініка» встановили і спеціальні платформи, які покликані забезпечити вільний перехід з одного корпусу медзакладу в інший для людей з інклюзією.

Також у поліклінічному відділенні продублювали написи кабінетів та номери поверхів Шрифтом Брайля. Це зроблено це для зручності людей, які мають проблеми із зором.

Усі технічні новинки та зручності поліклініки для людей з інклюзією оглянув міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який спільно із керівником відділу охорони здоров’я Володимиром Чубою, першим заступником Ігорем Германом, заступником Андрієм Коцюбою та керівниками лікувальних установ міста завітали в КНП «Дрогобицька міська поліклініка».

Медичні заклади Дрогобича продовжують оновлюватися та ставати комфортними для людей з інклюзією і маломобільних верств населення. І це безумовно тішить. Оскільки, наші медустанови не тільки надають якісні медичні послуги та поповнюються новою апаратурою, але й створюють комфортні умови для пересування тих пацієнтів та людей, які цього по стану здоров’я потребують, – резюмував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Перейти до вмісту