Відлуння різдвяних свят: у Ліцеї №16 відбувся Фестиваль миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда»

9:21 17 Лютого 2023

До участі у різдвяному фестивалі зголосились практично усі навчальні заклади Дрогобича та територіальної громади. Тож на кілька годин актовий зал Ліцею перетворився на велику творчу сцену, на якій колядували, щедрували та ставили різдвяні сценки про народження Христа.

Учасників фестивалю поблагословив отець Любомир Митник.

Відкрили дійство поважні гості – муніципальний чоловічий камерний хор «Боян Дрогобицький», відтак прикрасою свята став і виступ Народного ансамблю «Чарівна сопілка» Палацу дитячої та юнацької творчості, який виконав мелодію славнозвісного «Щедрика».

Свою майстерність у фестивалі продемонстрували 26 навчальних закладів, зокрема: Снятинська гімназія, Нижньогаїівський НВК І-ІІІ ст., Михайлевицька гімназія, Броницька СЗШ І-ІІ ст., Лішнянський НВК, Верхньогаївська гімназія ім. М.Шашкевича, Стебницька гімназія №6, Гімназія №10 ім. Є.Коновальця, Дережицька гімназія, Долішньолужецька гімназія, Дрогобицький ліцей ДМР, Унятицька гімназія, Ліцей №4 ім. Лесі Українки, Нагуєвицька СЗШ І-ІІІ ст., Ліцей №16 ім. Юрія Дрогобича, Науковий ліцей ім. Б.Лепкого, Медвежанська гімназія, Ліцей №1 ім. І.Франка, Рихтицька СЗШ І-ІІІ ст., Гімназія №9 ім. Героїв Крут, Добрівлянський НВК І-ІІІ ст., Гімназія №8, Ліцей №3 ім. В.Чорновола, Гімназія №5 ім. Героя України С.Кульчицького, Гімназія №17, Бистрицька гімназія.

Кожен творчий колектив того чи іншого закладу освіти вражав своїм виступом, мелодійним виконанням колядок та вінчуваннями.

Як відзначила директорка Ліцею Наталія Чайковська, творчий захід об’єднав заклади освіти та талановиту молодь міста в єдиному пориві – прославлянні Христа та в бажанні перемоги.

Чудові виконавці, щирі усмішки, гучні колядки – це те, що дійсно об’єднало всіх нас у такі важкі для України часи. Ми боремось і колядуємо, і щиро віримо, що переможемо зло. Радіємо, що змогли вкотре поколядувати на Божу славу такою великою освітянською родиною! Усі учасники цього фестивалю впевнені у тому, що настануть кращі часи і ми зможемо вихваляти та прославляти ім’я Христове у мирній українській державі. Тож дякуємо нашим воїнам, які оберігають наш спокій, і вселяють віру в нашу перемогу, – звернулась до учасників дійства Наталія Чайковська.

Кульмінацією заходу стало виконання хором Ліцею №16 колядки англійською мовою спеціально для волонтерів із Шотландії, які стали друзями навчального закладу. На знак подяки гості запросили всіх учасників фестивалю до пересувної піцерії на подвір’ї Ліцею.

Завершальним акордом дійства став виступ заступниці начальника відділу освіти ДМР Ольги Олексюк, яка щиро подякувала усім колективам та організаторам за різдвяне диво та насичений творчістю дітей фестиваль. Спільно із головним спеціалістом відділу Андрієм Заблоцьким та директоркою Ліцею №16 Наталією Чайковською – посадовці вручили представникам кожного закладу освіти спеціально виготовлені відзнаки за участь у дійстві.

Традиційно на завершення фестивалю пролунали колядки «Нова радість стала» та «Многая літа!».

Перейти до вмісту