Відкрита першість Дрогобича: у міськраді нагородили переможців шашкового турніру

10:49 6 Лютого 2023

В неділю, 5 лютого, в Народному домі ім. І.Франка, відбулась відкрита першість Дрогобича з шашок-64. В турнірі взяли участь 26 шашкістів різного віку, серед яких мешканці Дрогобицької громади та інших міст.

Визначенням переможців у восьми номінаціях займались судді змагань: головний суддя Володимир Кузик та керівник шахово-шашкового клубу «Софія» Петро Химин.

В підсумку змагань перші місця здобули: Ігор Мутка, Наталія Ільницька, Марія Коновалова, Марія Циган, Володимир Байса, Ярослав Мулик;
– другі місця: Іван Фідик, Микола Сов’як, Діана Закревська, Арсен Летнянчин, Василь Ільницький, Іван Стецко;
– треті місця: Андрій Мороз, Іван Залокотський, Богдан Мазурик.

Дипломами також відзначили: наймолодшу учасницю турніру Діану Закревську (9 років) та найстаршого учасника – Івана Залокотський (83 роки), а також таких перспективних спортсменів як Віталій Трускава і Кирило Прокопчук.

Сьогодні призери змагань зібрались у світлиці Дрогобицької міської ради. Тут переможців привітали з черговими спортивними здобутками та вручили їм кубки та подяки.

Захід проводився під патронатом міського голови Дрогобича Тараса Кучми за сприяння депутата районної ради Андрія Яніва.

Останній представив в світлиці підсумки змагань та коротку довідку про місцевих шашкістів, які за час своєї спортивної кар’єри здобули перемоги не лише на рівні України, але й привозили золото всеукраїнських, європейських та світових чемпіонатів.

Зокрема Іван Фідик є триразовим чемпіоном Європи та світу з шашок серед незрячих, заслуженим майстром спорту, членом збірної України, багаторазовим переможцем і призером міжнародних турнірів.

Переможець відкритої першості Дрогобича з шашок Ярослав Мулик – також призер багатьох змагань, учасник Чемпіонату світу.

Привітали переможців заступники міського голови Ігор Герман, Володимир Коцюба, Роман Москалик, а також Руслан Щерба, які побажали шашкістам надалі підтримувати високий рівень, здобувати нові перемоги та прославляти рідне місто на всеукраїнській та міжнародній аренах.

За результатами проведеної першості буде сформована збірна команда Дрогобиччини для участі в подальших обласних та всеукраїнських турнірах.

Перейти до вмісту