Відзначили невтомний талант та працю: Микола Зимомря став лауреатом Міжнародної премії Пантелеймона Куліша

12:35 4 Грудня 2021

3 грудня в мармуровій залі Дрогобицької міської ради відбулось урочисте нагородження доктора філологічних наук, професора Дрогобицького державного педагогічного університету Миколи Зимомрі. Знаному вченому  вручили Міжнародну премію імені Пантелеймона Куліша.

На захід прибуло чимало поважних гостей – науковці, літератори,  перекладачі, члени Національної спілки письменників України, викладачі вищих навчальних закладів, колеги, друзів професора та його сім’я.

Міжнародну премію імені Пантелеймона Куліша за художні образи людей в книзі «Зелене відлуння» Миколі Зимомрі під оплески залу вручив професор Ігор Павлюк.

Відзначила науковця за невтомну працю в галузі літературознавства та культурознавства, багаторічну перекладацьку діяльність, сприяння у розвитку освіти і науки та з нагоди 75-річчя, яке нещодавно відзначив професор і Дрогобицька міська рада.

Нагороду, грамоту та картину із краєвидами міста Котермака професору особисто вручив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який високо оцінив  внесок Миколи Зимомрі в науково-освітню галузь Дрогобиччини.

Я маю велику честь на нашій Дрогобицькій землі вітати людину, яка стільки зробила для нашого університету і для нашого міста. Микола Зимомря – це людина енциклопедичних знань та численних талантів. Щиро бажаю Вам, щоб любов, яку Ви несете своєю працею, Ви несли ще довго у кожну домівку і в кожне серце, – наголосив Тарас Кучма.

Голова Львівської спілки письменників Олесь Дяк передав Миколі Зимомрі грамоту від голови Львівської ОДА та найвищу нагороду спілки письменників України – медаль «Почесна відзнака». Вітали професора і численні науковці та колеги-літератори.

Мене колись запросив до Дрогобича світлої пам’яті Валерій Скотний. Я мав попрацювати тут три роки. Але, як бачите, я залишився тут на багато років. Бо Дрогобич володіє аурою добра. Напевно треба довго жити, щоб дожити до того, аби почути в свою адресу стільки добрих слів. Я дякую усім Вам за те, що Ви є в моєму житті,  – зазначив лауреат премії Микола Зимомря.

Додамо, професор Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Микола Зимомря є автором понад п’ятисот опублікованих праць з проблематики порівняльного літературознавства, перекладознавства, культурознавства, лауреатом Міжнародних літературних премій імені Івана Кошелівця та імені Богдана Лепкого. Нагороджений знаком «Відмінник освіти України» та знаком «Петро Могила».

Перейти до вмісту