Відділ освіти напрацьовує механізми організації гарячого харчування в школах: за перший семестр пільговики отримають компенсацію

11:45 7 Листопада 2022

Відділ освіти Дрогобицької міської ради напрацьовує можливі механізми для організації гарячого харчування в школах громади у другому семестрі навчального року.

Наразі, через нестабільну економічну ситуацію в країні та різкі стрибки цін тендер на здійснення гарячого харчування не вдалось провести ні в Дрогобичі чи Стебнику, ні в селах громади, – ніхто з підприємців не зголосився до участі в тендері.

Відтак протягом першого семестру школи залишились без гарячого харчування. Однак, незважаючи на нестабільну економічну ситуацію, відділ освіти не полишає спроб напрацювати дієвий механізм організації харчування з початком нового року – у другому навчальному семестрі.

На необхідності вирішення цього питання наголосив і міський голова під час понеділкової апаратної наради.

«За час повномасштабної війни, Дрогобицька громада показала, що для нас немає нічого неможливого. Ми безперервно приймали та безкоштовно харчували більше десяти тисяч переселенців. Мусимо напрацювати механізм і зробити все можливе, щоб і наші діти могли повноцінно харчуватись в школах» – наголосив Тарас Кучма.

За твердженням начальника відділу освіти Віталія Вовківа, – в нинішній нестабільний час вирішити питання з харчуванням непросто. Однак відділ освіти напрацьовує можливі варіанти.

Наразі ж продовжується прийом заяв на виплату компенсації на харчування школярів пільгових категорій. Одноразову виплату коштів проводитимуть впродовж листопада і грудня цього року.

Нагадаємо виплату компенсації за харчування школярів пільгових категорій затвердили рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради в межах міської цільової програми соціальної підтримки дітей пільгових категорій в ІІ півріччі 2022 року.

Відповідно до затвердженого рішення, пільгові категорії школярів, які мали б харчуватися коштом місцевого бюджету, отримають до кінця року одноразову компенсацію у розмірі 1500 гривень на дитину.

Для отримання компенсації на харчування, батьки дітей-пільговиків повинні подати необхідний перелік документів:
-Заяву на ім’я директора школи (якщо це Дрогобич чи Стебник), або заяву на ім’я начальника відділу освіти ДМР (якщо це сільські школи громади)
-Копію свідоцтва про народження дитини
-Копію паспорту одного з батьків
-Копію ідентифікаційного коду
-Реквізити банківського рахунку, на який має проводитись компенсація

В разі наявності тої чи іншої пільги до заяви необхідно додати:
-Посвідчення інваліда
-Розпорядження про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною, позбавленою батьківського піклування
-Посвідчення учасника АТО
-Довідку із військкомату (ВЧ) про мобілізацію
-Довідку про статус малозабезпеченої сім’ї
-Довідку про перебування на обліку в статусі ВПО

Перейти до вмісту