Відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

16:01 6 Жовтня 2021

Шостого жовтня в приміщенні Дрогобицької міської ради під головуванням першого заступника міського голови І. Германа відбулося розширене засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участі керівників відділів виконкому та представників державних структур.

На захід були запрошені керівники та головні бухгалтери підприємств, які виплачували середню заробітну плату нижче мінімальної в ІІ кварталі 2021 року, пояснення  яких було  заслухано. За результатами засідання роботодавцям рекомендовано вжити всіх можливих заходів з щодо виплати заробітної плати та підняття її рівня.

Крім того, члени комісії  проаналізували спільні заходи з легалізації зайнятості населення та визначили основні напрямки роботи, спрямовані на вирішення питань дотримання роботодавцями чинного законодавства.

На завершення засідання голова комісії І. Герман наголосив, що здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю у частині виплат заробітної плати та погашення заборгованості із неї залишається на постійному контролі виконавчих органів Дрогобицької міської ради.

Цього ж дня було  проведено 5 комісійних обстежень в суб’єктів господарювання з метою попередження випадків порушення діючого законодавства про працю та підвищення рівня середньої заробітної плати працюючих.

Кожному підприємцю вручено інформаційні листівки щодо дотримання законодавства про працю, про відповідальність за порушення  законодавства про працю та про обов’язковість своєчасної та в повному обсязі сплати ЄСВ.

Хочу зауважити, що робота комісії  з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення триватиме і надалі.

Матеріали комісійних обстежень, де вбачаються ознаки неоформлених трудових відносин, відсутність документів щодо державної реєстрації як суб’єкта господарювання та інших порушень законодавства про працю будуть скеровуватися у правоохоронні та контролюючі органи.

Відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин

Перейти до вмісту