Вшанували пам’ять бійця батальйону імені генерала Кульчицького Ігоря Дідача

12:35 18 Січня 2021

17 січня 2015 року пішов з життя Ігор Дідач – учасник Революції Гідності та війни на Сході України, Лицар ордену «За мужність».

У річницю пам’яті на могилі воїна у селі Модричі зібралися воїни, керівництво Дрогобицької ОТГ, Львівської обласної ради, депутати Верховної ради, представники духовенства.

Ігор Дідач народився у Дрогобичі, довгий час працював у різних санаторіях Трускавця, а в 2010 році переїхав до Києва.

«2013 рік назавжди змінив його долю. 30 листопада, під час розгону студентів на Майдані, доньки Ігоря потрапили під кийки беркутівців. Він тоді сказав: «Я не дозволяю, щоб били моїх дітей, нікому не дозволю» і записався до лав самооборони. Після кожного робочого дня він приходив на Майдан, де був цілу ніч, зранку знову йшов на роботу.
Ігор Дідач був учасником усіх подій на Грушевського 19-20 лютого 2014 року: озброєний лише битою, він носив шини під Жовтневий палац — лише чудом тоді залишився живий.
Після анексії Криму, Ігор Дідач один із перших записався до лав Національної Гвардії України, проходив навчання в Нових Петрівцях.
Брав участь у боях на горі Карачун, поблизу Слов`янська та захищав блокпост в селі Шандриголове», – згадує воїна голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

17 січня 2015 року, у 40-річному віці, Ігор Дідач помер від поранень в київському шпиталі.

«Ми всі, хто воював і воює на сході України, несемо відповідальність не лише перед нашими рідними, друзями, співгромадянами. Ми несемо відповідальність перед кров’ю наших побратимів, яка кристалізувалась в степах і містах Донбасу», – наголошує секретар Дрогобицької міської ради Орест Каракевич.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма також прокоментував важливість вшанування пам’яті борців за Україну:

«Як воїн, майданівець, як очільник громади, вважаю святим обов’язком продовжувати справи побратимів, які віддали життя за кожного з нас. Таке масове вшанування пам’яті Ігоря є свідченням того, що нами не забутий ніхто, ми продовжуємо відстоювати ідеали Революції Гідності та боронити територію України від загарбника. Дякую нашому духовенству, голові Львівської обласної ради Ірині Гримак, депутатам Верховної Ради Олегу Синютці, Миколі Княжицькому, Андрію Антонищаку, побратимам Оресту Каракевичу, Василю Масному та всім воїнам, які зібралися, щоб вшанувати нашого друга Ігоря Дідича. Слава Героям!».

 

Перейти до вмісту