Вулиці Дрогобича знову охороняють нацгвардійці

22:00 16 Червня 2021

Відсьогодні, 16 червня, у Дрогобичі офіційно відновлено щоденне патрулювання вулиць військовослужбовцями Національної Гвардії України.

Військові щоденно патрулюватимуть вулиці Дрогобича, Стебника та району з метою збереження правопорядку та запобігання злочинності.

Місцем дислокації роти нацгвардійців є військова частина 3002 на вулиці Трускавецькій, де колись розташовувалась частина Нацгвардії. Завдяки розробленій ще в 2019 році програмі підтримки Національної гвардії місцевими радами, було виділено кошти на ремонт приміщення та облаштування казарм для дислокації військових.

Проведена кілька років тому реформа поліції призвела до скорочення чисельності поліцейських у кожному з міст. Чи не найбільше тоді постраждав Стебник, де залишився один-єдиний поліціянт.

Тому Дрогобич був одним з ініціаторів відновлення частини та повернення на вулиці міста нацгвардійців.

«Питання порядку та безпеки на вулицях міста – для нас ключове. Тому ми першими доклались до підтримки наших Нацгвардійців і сьогодні, як і було обіцяно, – військовослужбовці офіційно приступають до чергувань» – наголошує міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

На урочисту презентацію особового складу Нацгвардії в м. Дрогобич, що вишикувалась на площі Ринок, прибули радник командувача Нацгвардії України полковник Андрій Антонищак та начальник Дрогобицького райвідділу поліції у Львівській області полковник поліції Іван Милиш.

Для віддання першого наказу особовому складу на службу з охорони громадського порядку у місті Дрогобич прибув начальник західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок.

Після відданого наказу нацгвардійці офіційно приступили до патрулювання вулиць.

Відсьогодні особовий склад роти Національної гвардії України виходитиме на такі патрулювання 5 днів на тиждень.

В числі виконуваних обов’язків – піше та авто-патрулювання, спільні патрулювання з працівниками поліції, за необхідності залучення кінолога зі службовою собакою.

Перейти до вмісту