Врятували з вогню: троє дрогобицьких вогнеборців, поза службою, евакуювали людей з задимленого будинку

20:48 7 Лютого 2022

7 лютого, перебуваючи не на службі, начальник караулу 7-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Трускавець Андрій Фок, спілкуючись з колегами – Андрієм Живчиним та Іваном Слуцьким – головними інспекторами Дрогобицького районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області, помітили як з вікна квартири чотирьох поверхового житлового будинку вибивається густий чорний дим. Подія мала місце на вул. Грушевського,44.

Не гаючи часу, чоловіки кинулися у задимлений будинок, та приступили до евакуації людей із помешкань. Під час порятунку мешканців, Андрій Фок почув як в квартирі, де спалахнула пожежа, про допомогу просить чоловік. Не зважаючи на сильне задимлення та високу температуру, Андрій увійшов у палаючу квартиру та виявив там господаря помешкання, якого виніс у під’їзд.

Після цього до місця події прибули Дрогобицькі рятувальники. Надзвичайники в спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору приступили до проведення робіт з ліквідації займання та порятунку людей, що ще залишились у задимлених помешканнях під’їзду, де вирував вогонь.

За допомогою висувної драбини врятували з задимленої квартири на 3 поверсі винесли 5-ти місячне немовля та його батьків. Також за допомогою автодрабини з 4 поверху врятовано 2 дітей – 9-ти та 12-ти років.

Всього на пожежі врятовано 9 людей, з яких 3 дітей.

О 11:34 пожежу локалізовано та о 11:42 ліквідовано в складі ланки газодимозахисної служби, повідомляють Головному управління ДСНС України у Львівській області.

Внаслідок пожежі отримав опіки тіла (70%) власник помешкання, де спалахнув вогонь. Чоловік 1965 року народження. Його у важкому стані госпіталізовано у Дрогобицьку міську лікарню.
До ліквідації пожежі залучили 11 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки. Причину пожежі з’ясовують.

Перейти до вмісту