Вони першими стали на захист України: Сьогодні – День українського добровольця

11:18 14 Березня 2022

8 років тому, 14 березня 2014 року, було сформовано перший український добровольчий батальйон. Його склали активісти Майдану, які з Києва відправились на тренувальну базу в Нові Петрівці, а згодом вирушили на Донеччину та Луганщину – захищати кордони рідної країни.

Добровільно, за покликом серця та непереборним бажанням вберегти Україну від загарбника. Формування першого добровольчого батальйону стало початком загальноукраїнського добровольчого руху. Тисячі людей з різних регіонів України добровільно долучились до захисту України.

Саме завдяки їх мужності та безстрашності – Україні вдалось вистояти на початку воєнних дій, адже на той час українська армія не була готова до оборони країни від агресора.

Чимало перших добровольців сьогодні знову на передових позиціях – боронять Україну від ворожих атак. Однак є й такі, які пожертвували собою та віддали свої життя у цій боротьбі.

Шануємо вклад кожного добровольця, хто став на захист незалежності та територіальної цілісності держави від початку російсько-української війни.

Вічна пам’ять загиблим Героям та слава тим, хто продовжує боронити нашу землю.

Слава Україні!

Перейти до вмісту