Володимир Чуба публічно вибачився за медиків, які вчора намагалися зірвати свято Миколая дітям

23:16 20 Грудня 2019

У Дрогобичі, як і в інших містах України, під кінець року виникла проблема з нестачею коштів на зарплату працівникам галузі охорони здоров’я вторинного рівня. Попри те, що керівництво міста вживає всіх можливих заходів, щоб не скорочувати працівників, як це рекомендує держава, і щоб як з боку держави, так і територій, 40% мешканцям яких надано медичні послуги у лікарнях Дрогобича, отримати необхідні кошти на закриття дефіциту зарплати, медперсонал вдався до акцій протесту: перекриття доріг у Дрогобичі, поїздка на протест під стіни ЛОДА. Такі дії можна зрозуміти і про це відкрито заявило керівництво міста як на зустрічі з головними лікарями — керівниками некомерційних комунальних підприємств, так і на зустрічах з профспілками.

Однак у Свято Миколая, коли на центральній площі Дрогобича відбувався масштабний дитячий захід, група працівників галузі охорони здоров’я вторинного рівня організувала протест прямо під час заходу.

До слова, відповідно до п. 1 ст. 39 Конституції України, який передбачає, що «громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування», жодного повідомлення про протест від цієї групи осіб не надходило.

Вигуками “Ганьба!” та завчасно заготовленими плакатами група осіб прибула під стіни Ратуші. Вигуки лунали у перерві між виступами дітей. Агресивно налаштовані особи спровокували плач у дітей, які були задіяні у святковій програмі. Така ситуація призвела до невдоволення батьків дітей та мешканців і гостей міста, які прийшли на свято.

Для врегулювання ситуації довелося залучити поліцію.

Як вдалося з’ясувати, ці медики прибули з протесту під стінами Львівської обласної державної адміністрації. Звідти їх скерували до міського голови Дрогобича.

У п’ятницю, 20 грудня, під час публічної дискусії “Доступна медицина для містян”, яка відбулася у Народному домі,начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба, користуючись присутністю представників ЗМІ та прямою трансляцією заходу у соціальну мережу Фейсбук, публічно вибачився перед батьками та їх дітьми за дії працівників галузі охорони здоров’я вторинного рівня.

Також начальник відділу охорони здоров’я ДМР звернув увагу Катерині Шмигельській — очільниці місцевої профспілки працівників охорони здоров’я ДМЛ №1, на те, що вибачення за вчорашні події мало б прозвучати й від неї, як представниці колективу.

“Всі розуміють ситуацію, яка склалася. Але на все є своє місце і час. Такі ж дії дискредитують загалом працівників галузі охорони здоров’я Дрогобича та Стебника в очах громади та гостей міста. Ще раз прошу вибачення перед батьками і дітьми, які почули вигуки “Ганьба!” і сприйняли це у свою адресу”, — прокоментував Володимир Чуба.

На завершення посадовець наголосив, що за підсумками переговорів керівництва міста з керівництвом області та району вдається знайти кошти, щоб закрити недоїмку на виплату заробітних плат включно з 30% необхідної суми за грудень 2019 року.

Публічна дискусія: Доступна медицина для містян

Опубліковано Дрогобицька міська рада Пʼятниця, 20 грудня 2019 р.

 

Перейти до вмісту