Володимир Чуба: Другий етап медичної реформи покладе край епохи заборгованості в охороні здоров’я Дрогобича та Стебника

11:43 28 Січня 2020

З 1 квітня 2020 року відбудеться другий етап реформи галузі охорони здоров’я. Після цього кошти через Національну службу здоров’я України надходитимуть безпосередньо до медичних закладів вторинного рівня, де пацієнтам надавалися послуги. Зараз кошти на мешканця спрямовують до бюджетів за місцем реєстрації (прописки) пацієнта. Таким чином вдасться вирішити багаторічну проблему з нестачею коштів на виплату зарплат медичному персоналу.

Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба з посиланням на Національну службу здоров’я України під час щотижневої наради міського голови Дрогобича Тараса Кучми з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста.

“У Дрогобичі та Стебнику дефіцит зарплати становив 40% від загальної суми. Кількість іногородніх пацієнтів, яким надавалися послуги у закладах охорони здоров’я Дрогобича та Стебника також становила 40% від загальної кількості, однак місцеве самоврядування цих територій не повертало в повній мірі кошти за своїх жителів. З 1 квітня Дрогобичу не доведеться відстоювати своє право на отримання коштів, які чесно зароблені нашими закладами охорони здоров’я”, — прокоментував Володимир Чуба.

Також головний медик Дрогобича та Стебника наголосив, що Дрогобич юридично стає центром надання ургентної медичної допомоги в регіоні, хоча де-факто місто давно було таким центром.

“Це свідчить про те, що впродовж останніх чотирьох років, попри деякі негативні закиди, ми робили правильні кроки в реорганізації галузі охорони здоров’я Дрогобича та Стебника, нарощували потенціал, створювали нові відділення, закупляли сучасну апаратуру, модернізували матеріально-технічну базу. Наголошую, що це є результатом командної роботи місцевого самоврядування, обласної ради, Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, облдержадміністрації, Міністерства охорони здоров’я, депутатів всіх рівнів”, — резюмував Тарас Кучма.

Нагадаємо, лише у 2019 році з міського бюджету довелося додатково виділити на закриття боргу з виплати зарплат в галузі охорони здоров’я Дрогобича та Стебника 23 млн 714 тис. грн. Загалом з 2016 року додатково виділено 96 мільйонів 904 тисячі гривень.

Фото: Zaxid.net

 

Перейти до вмісту