Володимир Коцюба: цифровізація, інформація та комунікація – процеси, в основі яких мають бути інтереси громади

15:46 10 Лютого 2022

Одним з напрямів діяльності місцевого самоврядування є цифровізація, інформаційна політика та комунікаційна робота з громадою. Після утворення Дрогобицької міської територіальної громади і реорганізації структури міської ради та її виконавчого комітету, було створено управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, яке очолив Зеновій Квасній. У складі управління утворено відділ інформаційних технологій, аналізу та цифрової трансформації, який очолив Олег Пецюх, відділ інформаційної політики – очолила Наталія Зелена та сектор роботи з громадськістю – очолила Ніна Федько.

Стратегічне планування роботи структурних підрозділів на 2022 рік було обговорено під час наради із заступником міського голови Володимиром Коцюбою. Посадовці підбили підсумки роботи у 2021 році та за напрямами презентували план роботи на 2022 рік.

Впродовж січня ми провели низку зустрічей з очільниками структруних підрозділів міської ради, депутатами та представниками громадських об’єднань. Ми сформували стратегічні напрями. Невдовзі план роботи буде представлено профільній депутатській комісії, – зазначив Зеновій Квасній.

Окрім зміни інформаційної політики, яка спрямована на оперативне висвітлення офіційної інформації за участю не лише посадовців, а й депутатів та думки громади, у 2022 році планують провести низку зустрічей з громадськими об’єднаннями, триває робота з ОСББ та ОСН.

Щодо цифрової трансформації, насамперед планують завершити модернізацію електронного кабінету мешканця, який також публічно презентують громадськості. Триває процес з розширення проекту «Картка Дрогобичанина». Планують впровадити нові е-сервіси.

У підсумку Володимир Коцюба дав доручення розробити внутрішній документ, яким повинні керуватися керівники структурних підрозділів у плані висвітлення їхньої діяльності.

Ми повинні оперативно проводити інформаційно-комунікаційну роботу. Якщо у громади виникають нерозуміння чи запитання, ми повинні на це реагувати і офіційно роз’яснювати. Наголошую, що цифровізація, інформація та комунікація – процеси, в основі яких мають бути інтереси громади, – резюмував Володимир Коцюба.

Перейти до вмісту