Власники житла, які надали прихисток переміщеним особам, можуть звертатись за компенсацією комунальних послуг

13:08 13 Квітня 2022

Департамент міського господарства зареєстрував вже 116 заяв від власників житлових приміщень, які надали безкоштовний прихисток внутрішньо переміщеним особам, – на отримання компенсації за оплату комунальних послуг.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №333 від 19 березня 2022 року, було затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам – для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до затвердженої постанови, власники житлових приміщень, які безкоштовно надали прихисток внутрішньо-переміщеним особам, можуть отримати компенсацію на оплату комунальних послуг. Сума компенсації нараховується з розрахунку 14, 77 грн на одну поселену особу за один день.

Інформація подається в обласні військові адміністрації, після чого її узагальнює Мінрегіон та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету (зокрема резервного фонду).

Обов’язковою умовою отримання компенсації є безкоштовне розміщення переселенців та реєстрація їх в управлінні соціального захисту населення, яке вносить дані в реєстр внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання компенсації власник житлового приміщення має не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати до виконавчого комітету місцевої ради за місцем розташування жилого приміщення заяву за відповідною формою.

У Дрогобицькій громаді заяви на отримання компенсації приймає Департамент міського господарства за адресою – вул. Трускавецька, 4 кабінет №8. Прийом заяв проводиться з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00. За додатковою інформацією можна звертатись за тел. 3-35-70.

Зразок заяви особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат завантажити

Перейти до вмісту