Власне житло на день народження: Ще одній сироті подарували квартиру у Дрогобичі

21:58 5 Вересня 2020

Кажуть що чудес не буває, а особливо в теперішній час. Але це не так, особливо, коли це стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 18 серпня поточного року був підписний черговий нотаріальний договір про придбання житла у власність для особи з числа дітей-сиріт Юлі Сирватці.

Сьогодні Юлія є студенткою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Дівчина перебувала на обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.

Після здійснення відповідних юридичних та фінансових операцій, дівчина отримала у власність однокімнатну житлову квартиру у Дрогобичі.

Придбання житла здійснено в межах Регіональної та міської програм забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2018 – 2020 роки. Щоб закупити дівчині житло, з обласного бюджету виділили 348 800 гривень, а з міського бюджету – 232 636 гривень.

3 вересня у Юлії День народження. Одразу по прибуттю до Дрогобича, 4 вересня, дівчині подарували власне житло. З визначною подією у житті Юлії, іменинницю привітали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, депутат обласної ради Андрій Ковч, депутат міської ради Юрій Кушлик, посадовці міської ради – Ігор Яким, Петро Шев’як, Ірина Кушнір.

Як зазначив начальник відділу-служби у справах дітей Ігор Яким, за останні 6 років організовано та здійснено придбання 9 житлових квартир та забезпечено житлом 11 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Загальна сума використаних коштів: 4 238 255,5 гривень, з них:
– з міського бюджету Дрогобича – 1 814 697,80 грн.;
– з міського бюджету Стебника – 49 434,70 грн.;
– з обласного бюджету – 2 037 105,0 грн.;
– з державного бюджету – 337 018 грн.

Відповідно до вимог чинного законодавства України, житлом забезпечуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа, які перебувають на квартирному обліку та користуються правом позачергового одержання житла.

Перейти до вмісту