Вкрадений ювілей: місту-побратиму Нова Каховка – 70 років. Вітання громаді

21:29 23 Вересня 2022

Місто-побратим Дрогобича Нова Каховка цьогоріч відзначає 70-річчя. Місто засноване 28 лютого 1952 року, одночасно з будівництвом Каховської гідроелектростанції. Однак День міста в Новій Каховці традиційно відзначають в останню неділю вересня.

Вкрадений ювілей, – саме під таким гаслом в Києві відбудеться зустріч, присвячена 70-річчю заснування Нової Каховки. Незважаючи на тривалу окупацію – віримо, Збройні Сили України неодмінно відвоюють місто у загарбників.

Цьогоріч Нова Каховка мала б відзначати свій 70-річний ювілей. Однак війна вкрала його у міста, так само як росія вкрала в України Нову Каховку – місто вже тривалий час перебуває під ворожою окупацією.

Таврійський край, місто тисячі джерел – Україна! Керівництво Дрогобицької громади та депутатський корпус, від щирого серця вітає громаду Нової Каховки з Днем міста. Зараз Ви переживаєте складний час. Багато мешканців були змушені покинути рідне місто, тікаючи від ворожих обстрілів. Віримо, що все це – тимчасово. Збройні Сили України обов’язково виженуть московських окупантів з нашої землі, а Нова Каховка повернеться під синьо-жовтий стяг, розбудовуючись та розквітаючи у складі вільної, незалежної та могутньої України.

Підтримуємо Вас і бажаємо сили та витримки, мудрості та незламності!

Нагадаємо, Нова Каховка знаходиться в Херсонській області, за 80 км від Криму. Саме з Каховського водосховища подається вода у Північнокримський канал, тому Каховка та Нова Каховка були однією з перших стратегічних цілей росії під час повномасштабного наступу на Україну.

На фото: міський голова Дрогобича Тарас Кучма
та міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко
під час святкування Дня міста у Новій Каховці

Перейти до вмісту