Виявляють неплатників: комісія по інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна провела обстеження ряду об’єктів в Дрогобицькій ТГ

17:25 1 Лютого 2022

Одним із важливих податків, які наповнюють місцевий бюджет є земельний податок. Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, який сплачують власники земельних ділянок та земельних часток, а також постійні землекористувачі. Однак чимало власників земельних ділянок ігнорують норму закону, відповідно не сплачують податки.

За ініціативи міського голови Дрогобича Тараса Кучми, при Дрогобицькій міській раді створено комісії по інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, які розташовані в Дрогобицькій територіальній громаді. За словами Ростислава Росохи, начальника відділу економічних ресурсів та агропромислового комплексу управління інвестицій та економічного розвитку виконкому ДМР, члени комісії цими днями провели обстеження ряду об’єктів та земельних ділянок в населених пунктах Болехівці, Михайлевичі, Почаєвичі та в Стебнику.

Виявлено кілька земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомої діяльності, нежитлові приміщення за право користування якими власники не сплачують податки. Членами оглядової комісії складено протоколи, які скеровано на комісію по збитках (комісія функціонує при Дрогобицькій міській раді ред.). Цією комісією буде нараховано збитки за попередній період за використання земельної ділянки та не сплати податків, – коментує Ростислав Росоха.

Відтак за словами Ростислава Росохи – комісія і надалі проводитиме перевірки та виявлятиме неплатників податків. Зважаючи на це, звертаються до землекористувачів із проханням – привести свої документи із користування земельними ділянками у законне русло.

Перейти до вмісту