Вишиванка єднає: у Дрогобичі внутрішньо переміщені особи долучилися до флешмобу «Одягни вишиванку»

14:48 20 Травня 2022

На День вишиванки відділ сім’ї та молоді організував флешмоб для внутрішньо переміщених осіб — «Одягни вишиванку!».

Працівники відділу напередодні свята закликали внутрішньо переміщених осіб одягнути вишиване вбрання та завітати до мерії міста, щоб отримати символічний подарунок.

Ініціативу підтримали близько 300 людей з числа ВПО. Серед них були не лише дорослі, а й діти та люди похилого віку.

За словами працівників відділу сім’ї та молоді – серед внутрішньо переміщених осіб, які 19 травня завітали в міську раду Дрогобича – особи з Харкова, Дніпра, Лисичанська, Києва, Одеси, Херсона, Гостомеля, Запоріжжя, Слов’янська, Чернігова, Сєвєродонецька, Донецька, Луганська, Ізюма та інших міст, які сьогодні потерпають від обстрілів та окупації російських окупантів.

Охочі мали можливість самі обрати презент, який їм припав до душі. Зокрема, серед подарунків переміщені особи могли обрати горнятка, термокружки, солодощі, соки, іграшки або ж сертифікати про участь у Всеукраїнському Дні вишиванки у Дрогобицькій територіальній громаді.

Ми щасливі, що внутрішньо переміщені особи, які нині мешкають в Дрогобичі так чисельно відкликнулись на ініціативу та одягнули вишиванки. Ми єдині у прагненні бачити нашу державу вільною та під мирним небом, – зазначила Олександра Пашко, керівник відділу сім’ї та молоді.

 

Перейти до вмісту