Витрачати кошти раціонально: Тарас Кучма доручив комунальникам та освітянам спільно подбати про забезпечення дров для котелень навчальних закладів територіальної громади

11:36 17 Січня 2022

17 січня навчальні заклади Дрогобича та територіальної громади розпочали навчальний процес після зимових канікул. Як повідомила 17 січня на оперативній нараді заступник керівника відділу освіти Ольга Олексюк, до кінця січня навчальні заклади територіальної громади забезпечені дровами для власних котелень. Загалом таких шкіл є 8.

На часі старт чергового конкурсу на закупівлю дров. Загалом на увесь опалювальний період передбачено на придбання дров 2 млн. грн, – додала Ольга Олексюк.

З огляду на ситуацію, міський голова Дрогобича Тарас Кучма зробив зауваження керівництву КП «СМУ», що у процесі кронування, видалення та раціонального використання бюджетних коштів простежується чітке недопрацювання.

Ми скеровуємо щорічно 800 тис. грн на вирізку дерев у Дрогобичі, Стебнику та селах громади, відтак ще 2 млн. грн – на закупівлю дров у навчальні заклади територіальної громади. Підсумувавши кошти виходить, що 3 млн. грн ми витрачаємо практично на одні і ті ж речі. Чи не простіше комунальним службам міста почати заробляти на процесі кронування та видалення аварійних дерев, більшість з яких є цілком придатними для опалювання навчальних закладів територіальної громади. Це навіть не запитання, а логічна підказка для СМУ, – наголосив Тараса Кучма.

Відтак очільник громади доручив керівництву Департаменту міського господарства та КП «СМУ» детально промоніторити це питання та розпочати активні кроки в напрямку заготівлі дров для навчальних закладів територіальної громади.

Перейти до вмісту