Виплата коштів та фінансування робіт в умовах воєнного стану – роз’яснення Казначейської служби

15:48 30 Травня 2022

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №590 затверджено порядок виконання повноважень Державною казначейською службою України в особливому режимі в умовах воєнного стану. Всі бюджетні проплати здійснюються у відповідності до регламентованого порядку, затвердженої першочерговості та за умови наявності фінансових ресурсів.

Україна живе в умовах війни вже три місяці. Запровадження воєнного стану в країні змінило пріоритети фінансування та зробило неможливим виконання низки запланованих раніше робіт.

Як зазначає заступник начальника Дрогобицького управління державної казначейської служби України Оксана Карпа, – станом на сьогоднішній день виплата коштів та фінансування тих чи інших товарів чи робіт здійснюється виключно у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України №590 та регламентується наказом ДКСУ №191.

Відповідно до наказу Державної казначейської служби України від 08.07.2016 року №191, всі видатки казначейства здійснюються в межах ресурсної забезпеченості. А постанова Кабміну №590 регламентує перелік дозволених видатків, першочергові та непершочергові видатки бюджету.

Фінансування запланованих виплат та робіт безпосередньо залежить від виконання дохідної частини бюджету, у відповідності до встановленої першочерговості в умовах воєнного стану.

Перейти до вмісту