Вимушене переселення: паліативне відділення з Рихтич перевели в першу міську лікарню

15:13 29 Листопада 2022

Пацієнтів та персонал паліативного відділення, що у Рихтичах на зимовий період переселили в КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». За словами керівника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби, такий крок був вимушений оскільки медичний заклад обігрівався електричними батареями. Відтак через аварійні відключення світла відділення не обігрівалось. Ситуацію ускладнює і той факт, що у закладі відсутнє резервне джерело живлення.

Через пошкодження енергетичної системи України та часті відключення електрики в населених пунктах – паліативне відділення Дрогобицької районної лікарні останнім часом потерпало без електрики, а відтак і тепла. Температурний режим не відповідав нормам. Так як заклад опікується важкими, лежачими пацієнтами, владою міста було прийнято рішення на зимовий період перемістити як пацієнтів так і персонал медзакладу на резервні площі Дрогобицької міської лікарні №1, – коментує Володимир Чуба.

Переселення важких пацієнтів та персоналу паліативного відділення провели 28 листопада. Було евакуйовано 18 важких хворих. З евакуацією допоміг Центр екстренної медичної допомоги. Усіх пацієнтів уже розмістили в резервних приміщеннях першої міської лікарні.

Додамо, паліативне відділення, що в селі Рихтичі, надає допомогу важким пацієнтам, яким вкрай необхідно полегшити страждання після перенесених недуг, зокрема, серцево-судинних патологій, неврологічних розладів та онкологічних захворювань.

Перейти до вмісту