Виконком Дрогобицької міськради та Михайло Цимбалюк працюють над вирішенням проблеми аварійного будинку на вул. М. Грушевського

18:53 26 Вересня 2019

У четвер, 26 вересня, у Дрогобицькій міській раді відбулася зустріч міського голови Дрогобича Тараса Кучми з депутатом Верховної Ради України Михайлом Цимбалюком, за участі керівників структурних підрозділів виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, які відповідальні за вирішення проблеми з аварійними будинком №101/1 на вул. М. Грушевського.

Спершу Тарас Кучма проінформував Михайла Цимбалюка про ситуацію, яка трапилася з будинком №101/1 та хід проведення евакуації і надання допомоги мешканцям.

Відтак очільники та представники структурних підрозділів ДМР кожен за своїм напрямком роботи доповіли про роботу з вирішення проблеми.

Станом на момент зустрічі 40 осіб розселено. Частину людей з гуртожитків переселено у більш комфортні умови.

Потребуючих забезпечено гарячим харчуванням. На звернення громадян до соцслужб, оперативно вирішуються всі потреби та проблеми постраждалих. Їм роздають продуктові набори, побутову хімію та одяг.

Проведено виплати: 115 тис грн з місцевого бюджету та 1 млн 200 тис. грн з обласного бюджету. 250 тис. грн надійшло на благодійний рахунок.

Розпочато виплату адресної допомоги для 43 сімей. Вже виплачено 144 тис. грн.

Триває співпраця з партнерами з Польщі щодо надання адресної допомоги для постраждалих.

Дітям забезпечено пільгове харчування у школах та дошкільних навчальних закладах, забезпечено канцелярськими наборами.

Семеро потерпілим, яких було госпіталізовано, надано безоплатну медичну допомогу. Зараз медики, зокрема сімейні лікарі, проводять систематичні огляди літніх людей, при потребі, надають допомогу іншим мешканцям будинку.

Заслухавши службовців, депутат подякував за миттєву реакцію і надану допомогу мешканцям та наголосив, що трагедія, яка трапилася у Дрогобичі —це сигнал центральній владі щодо подальших дій з житловим фондом.

Також депутат поцікавився про підтримку обласної ради та адміністрації, а відтак й Уряду.

Михайло Цимбалюк запропонував Тарасу Кучмі розглядати процес з вирішення проблеми по аварійному будинку за двома напрямами: розслідування та експертиза і робота з мешканцями та вирішення питання з якого бюджету будуть надаватися відшкодування.

Своєю чергою, Тарас Кучма наголосив, що попередньо будинок визнаний як непридатний для життя, а це — 64 квартири, з яких 59 — житлові, а загалом — 129 постраждалих.

Мерія звернулася до Кабміну з проханням надати компенсацію з розрахунку 16 тис. грн за кв.м, — зазначив Тарас Кучма. Загальна сума компенсації становить 45 мільйонів гривень.

Опісля депутат Цимбалюк запропонував за наявності коштів і погодження з мешканцями вирішити питання купівлі житла. Крім того, вирішити питання з будинком. Якщо ж буде прийнято рішення, що будинок потрібно знести, то на його місці можна спорудити нову багатоповерхівку, — вважає Михайло Цимбалюк.

На завершення зустрічі Тарас Кучма та Михайло Цимбалюк домовилися про підготовку до ґрунтовної презентації плану дій щодо вирішення проблеми з будинком №101/1 на вул. М. Грушевського у Кабінеті Міністрів України.

Про подальшу долю цього будинку обговорюватимуть з громадою міста на громадських слуханнях.

Перейти до вмісту