Виклики перед освітою: тривають консультації з педагогами щодо стратегії розвитку освітньої галузі

10:27 10 Квітня 2023

КУ «Інститут міста Дрогобича» та відділ освіти ДМР проводять робочі зустрічі з керівниками та педагогічними колективами закладів освіти Дрогобича. Днями чергова робоча нарада відбулась у Ліцеї №16 імені Юрія Дрогобича.

Освітянам презентували аналітичні напрацювання, які містять у собі інформацію щодо впливу фінансових та демографічних факторів, викликаних повномасштабною війною на розвиток середньої освіти у громаді. А також дані про дофінансування фонду заробітної плати з місцевого бюджету та план проведення освітньої реформи до 2027 року.

Як зазначає керівник відділу освіти Віталій Вовків, зараз ведеться активна робота щодо напрацювання стратегії розвитку освіти Дрогобича та громади до 2027 року. Відтак, зустрічі у Ліцеях та Гімназіях Дрогобича і Стебника організовані для того, щоб спільно з освітянами напрацювати ефективні рішення для покращення освітнього процесу, при цьому врахувавши позиції усіх сторін та спільно дійти згоди. Робочі зустрічі відбуваються під егідою міського голови.

У Ліцеї №16 Тарас Кучма відзначив, що навчальний заклад за останні роки досягнув чималих змін і тепер, як і решта закладів освіти має обрати у якому статусі він залишається та яку профілізацію буде розвивати.

Зараз вам потрібно прийняти рішення, за яке ви будете відповідати в майбутньому. Ми презентували детальну аналітику, розрахунки, показали яких результатів та успіхів вдалось досягти при впроваджені медичної реформи. Зараз нам потрібно вкладати в розвиток освітнього простору. Щоб наша освіта була найкращою у регіоні. А для цього нам потрібно розвиватись, долати виклики та адаптовуватись до змін сьогодення, — звернувся до колективу Ліцею Тарас Кучма.

Перейти до вмісту