Вивчати історію та туристичні принади рідного міста: ТІЦ започатковує новий навчальний проект для школярів

13:50 20 Березня 2023

У Туристично-інформаційному центрі Дрогобича повідомили про старт нового проекту для школярів.

ТІЦ спільно з Дрогобицьким ліцеєм імені Богдана Лепкого започатковують проект для учнів навчальних закладів, який матиме на меті ознайомити з принадами туристичного Дрогобича, а також із професією екскурсовода та закликати молодь бути амбасадорами свого міста.

За словами Ірини Марків, по завершенню проекту учні гідами одразу не стануть, але ознайомляться з особливостями цієї професії та її перевагами. Відтак, навчання відбуватиметься у вигляді лекцій та практичних занять. Як розповіли у ТІЦ, навчання проводитимуть професійні екскурсоводи. До проекту залучають також і музеї міста, студентський театр «Альтер» та кав’ярні, які ознайомлять школярів з гастрокультурою Дрогобича.

До нас звернулась вчителька Дрогобицького ліцею імені Богдана Лепкого з ідеєю про створення навчання для дітей. Ми радо підтримали, адже вже раніше задумувались над створенням такого проекту. Ми хочемо, щоб молодь ще зі школи була знайома з історією свого міста, з його туристичними принадами та родзинками і, щоб вони могли про це розповісти іншим. Це пілотний проект поки що з Ліцеєм імені Богдана Лепкого, але якщо все буде добре — будемо планувати і партнерство з іншими навчальними закладами міста та громади, — розповіла Ірина Марків.

Наразі проект доопрацьовують, а про всі деталі будуть повідомляти у Туристично-інформаційному центрі міста. Стартувати навчання планують уже з квітня.

Перейти до вмісту