Василеві Лопушанському – 65! Тарас Кучма вручив кандидату психологічних наук Відзнаку за заслуги перед містом

16:31 10 Січня 2022

10 січня подвійний ювілей відзначив Василь Лопушанський, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри практики німецької мови Інституту іноземних мов ДДПУ імені І.Франка, заслужений працівник освіти України. Науковець відзначив 65- річний ювілей та 25 -річчя праці завідувача кафедри практики німецьких мов.

Привітати відомого науковця в Центр українсько-австрійської співпраці, що діє при Культурно-освітньому центрі Дрогобича, завітав міський голова Тарас Кучма, ректор педагогічного університету Валентина Бодак, екс-ректор Надія Скотна, декани інституту Іноземних мов, колеги пана Лопушанського по кафедрі та представники сім’ї.

Захід модерував кандидат філологічний наук – Ярослав Лопушанський. Найперше іменинника щиросердечно привітав отець Олег Кекуш, який поблагословив урочистий захід та подарував Василю Лопушанському ікону. Коли слово взяв міський голова Дрогобича Тарас Кучма, то подякував Василеві Лопушанському за налагодження тісної співпраці між Дрогобичем та Австрією.

Саме ви свого часу відкрили вікно в Європу, започаткували спільно із братом тісні партнерські та наукові відносини між науковцями Дрогобича та Австрії. Як наслідок – маємо відкритий в нашому славному місті Центр українсько-австрійської співпраці, чим безумовно пишаємося. Зауважу, що налагодженою співпрацею користають не лишень науковці, але й студенти нашого міста, які часто по обміну мандрують в Австрію. Доброю традицією стало і відзначення Днів Австрії у Дрогобичі – і це додає особливого шарму нашому університетському місту, – підкреслив Тарас Кучма.

Відтак, під оплески присутніх очільник громади вручив ювіляру Відзнаку за заслуги перед містом.

Слова вітань Василю Лопушанському адресували і чисельні гості, які бажали ювіляру наснаги до нових звершень, а також спільно згадували цікаві історії із його життя та педагогічної діяльності.

Впродовж багатьох років університетська родина має можливість працювати пліч-о-пліч із Вами та захоплюватися високим професіоналізмом, педагогічним талантом, науковим потенціалом, надзвичайною любов’ю до обраної справи. Тому бажаємо Вам, щоб робота приносила радість, а старання були виправдані вдячністю Ваших учнів, – наголосила у вітальному слові ректор ДДПУ імені І.Франка Валентина Бодак.

Захід звершили спільним виконанням «Многая літа!».

Додамо, Василь Лопушанський– талановитий педагог, творча особистість, невтомний ентузіаст, який 42 років працює на ниві педагогічної освіти. Його професійна діяльність характеризується широким спектром і багатогранністю фахових інтересів, високим професіоналізмом, організаторськими здібностями, оригінальністю підходів у вирішенні важливих завдань вищої педагогічної освіти. У 2017 р. за здобутки в освітній галузі Василю Лопушанському присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

З 2010 року є членом організаційного комітету з проведення Днів Австрії у Дрогобичі, за результатами яких опубліковано 4 томи матеріалів: «Компаративні дослідження австрійсько-українських літературних, мовних та культурних контактів».

Член спілки германістів вищої школи України, член редакційної колегії інформаційного Бюлетеня спілки германістів вищої школи України.

Перейти до вмісту