Варварське кронування дерев на вулиці Стрийській,103: на порушника складено адмінпротокол (Оновлено)

15:26 17 Березня 2023

17 березня у соціальних мережах поширили інформацію, щодо «варварського» кронування дерев на вулиці Стрийській,103 у Дрогобичі. В мережі Фейсбук дописувачі виставили світлину, на якій зображено два стовбори дерев без крони та гілок.

Як повідомили у відділі безпеки та контролю Департаменту міського господарства – обрізку зображених на світлині дерев провели без погодження з відповідними комунальними службами міста. І загалом – їх кронували не комунальники.

Як встановили наші працівники – зрізку дерев проведено особою, найнятою ОСББ цього мікрорайону. Оскільки, не було дотримано процедури кронування насаджень – на відповідальну особу складено адмінпротокол, – зазначили в відділі безпеки та контролю Департаменту міського господарства.

Додамо, у Дрогобичі необхідність обрізання того чи іншого дерева визначають фахівці інспекції благоустрою. Вони здійснюють огляд зелених насаджень, під час якого виявляють дерева, які потребують заходів санітарної, формувальної чи омолоджувальної обрізки крон. Обрізанню підлягають практично всі види дерев, які мають сухі чи аварійні гілки, ознаки ураження хворобами чи омелою білою, а також ті, що потребують формування крони або погіршують видимість дорожніх знаків чи можуть призвести до пошкодження повітряних ліній електропередач тощо.

Головна мета обрізання – це збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому впорядкованому стані.

У Дільниці зеленого господарства КП «СМУ» зазначають – планова обрізка дерев на вулицях Дрогобича триває. Наразі, заплановано її провести у парку Культури та відпочинку, поблизу міських кладовищ на вулицях Коцюбинського, Грушевського, Трускавецькій. А також біля пам’ятки ЮНЕСКО – церкви Святого Юра.

Фото з мережі Фейсбук

Перейти до вмісту