Більше нових замість старих: на вулиці Сагайдачного висадили двадцять один клен Глобозум

9:48 11 Квітня 2023

Озеленення міста – один з пріоритетів розвитку території. З року в рік попри кронування та видалення старих дерев, якими десятки років ніхто не займався, у місті та громаді реалізовують екологічні ініціативи з висадки молодих дерев.

У Дрогобичі на вулиці Петра Сагайдачного тривають ремонтні роботи з облаштування тротуару. Також попередньо було здійснено поточний ремонт дорожнього покриття.

Під час ремонту тротуарів тут було видалено 12 дерев. Натомість 10 квітня на вулиці Сагайдачного висадили алею кленів Глобозумів, яка налічує 21 молоде дерево. Ці дерева мають симетричну кулеподібну крону та високу декоративну цінність.

До озеленення вулиці долучився і міський голова Дрогобича Тарас Кучма та його заступники Ігор Герман, Володимир Коцюба та Роман Москалик.

Омолоджувати зелені насадження на території міста – потреба часу. Тому ми систематично проводимо акції з озеленення території громади. Закликаю усіх мешканців долучитись до доброї справи з висадки нових насаджень у нашому місті. Наголошую, що при заходах з озеленення, важливо дотримуватися дії державних будівельних норм. Такі еко-ініціативи важливо підтримувати та популяризувати. Приємно, що у нашому місті діє послуга «Іменне дерево», замовивши яку мешканці долучаються до доброї справи, — прокоментував Тарас Кучма.

Підтримали еко-акцію на вулиці Сагайдачного підприємець Андрій Веселий, депутат Львівської обласної ради Сергій Оленич та керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала.

Також як розповіла керівниця Дільниці зеленого господарства Наталія Пилипів, у них можна замовити послугу висадки іменного дерева. Його можна подарувати дитині, чи присвятити будь-якій дорогій людині, при цьому зробивши добру справу для міста, яке поповниться красивими зеленими насадженнями.

У Дільницю зеленого господарства КП «СМУ» можна звертатись за номерами телефонів: 3-71-25, 3-79-27, 067-313-18-76 (Наталя Пилипів).

Додамо, на вулиці Володимира Винниченка також висадили 9 дерев породи клен-Глобозум.

Перейти до вмісту