Бізнес, влада і медики: Чергова допомога медичній спільноті Дрогобича та Стебника

9:03 26 Березня 2020

Ще недавно у «великих» кабінетах пропонували закрити Стебницьку міську лікарню. Сьогодні ця лікарня є однією з базових, куди при масовому спалаху доправлятимуть інфікованих на коронавірус.

Допоки ситуацію завдяки свідомим громадянам, які строго дотримуються правил карантину, вдається втримати під контролем, влада і бізнес об’єдналися заради захисту медиків. Адже медики – це ті особи, які першими вступають в бій з «невидимим» ворогом – COVID-2019.

 

У пообідню пору 25 березня депутат Львівської обласної ради Андрій Ковч, міський голова Дрогобича Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба завітали до станції екстреної медичної допомоги Дрогобич КНП «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги медицини катастроф» Львівської обласної ради та Стебницької міської лікарні.

У ході візиту Тарас Кучма, як голова Міжрегіонального координаційного штабу боротьби з коронавірусом на Дрогобиччині, поспілкувався з працівниками служби екстреної медичної допомоги щодо їх потреб та ситуації в регіоні. Також медикам передали 50 комбінезонів індивідуального захисту.

Медики наголосили, що громадяни, які звертаються за допомогою, часто скривають інформацію про перебування в зонах спалаху коронавірусу. Тому засоби захисту їм вкрай необхідні.

«Ви повинні розуміти, що ситуація може різко загостритися і ви перші опинитеся в зоні ризику. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб вас забезпечити всім необхідним. Це питання ми постійно розглядаємо на засіданні міжрегіонального штабу. Щоб не допустити ситуації як в Італії, ви маєте максимально берегти себе і бути захищеними», – звернувся до медиків Тарас Кучма.

У Стебницьку міську лікарню таких комбінезонів передали 100 комплектів. Крім того, перевірили матеріальний резерв самої лікарні. Також з керівництвом лікарні напрацювали перелік питань, які будуть вирішувати як на місцевому, так і обласному рівнях.

Ще 50 костюмів розподілять між Дрогобицькими дитячою лікарнею, пологовим будинком та міською лікарнею №1.

«В цей нелегкий час ми об’єднуємо наші зусилля з представниками бізнесу. Сьогодні ми закупили захисні костюми. І цьому ми завдячуємо групі компаній «Greenville» (колишня компанія «ТКС») та особисто керівнику цієї групи Івану Торському. Ми знаємо про потреби медиків. Тому закликаємо бізнесменів долучатись та разом продовжувати їх вирішувати. Відзначу, що у такій ситуації важливий зв’язок між місцевим та обласним рівнями. Сьогодні діє така вертикаль як самоврядування у Дрогобичі і наше депутатське об’єднання у Львівській обласній раді. Тому ми працюємо заради громади не лише конкретного міста, а й всієї Дрогобиччини», – прокоментував Андій Ковч.

«Маємо 2-3 тижні для завершення серйозної підготовки до боротьби з пандемією COVID-19. Тому від імені медичної спільноти дякую кожному благодійнику, підприємцю, меценату за надану допомогу. Переконаний, що тільки спільними зусиллями влади та бізнесу зможемо побороти всі виклики, які очікують нас на початку третього десятиліття двадцять першого століття», – резюмував Володимир Чуба.

Перейти до вмісту