Бібліотеки у селах територіальної громади мають працювати за графіком: Тарас Кучма доручив Управлінню культури промоніторити роботу книгозбірень

10:26 24 Січня 2023

Минулого тижня відбулася низка візитів міського голови Тараса Кучми до сіл територіальної громади. Як виявилося під час огляду роботи закладів культури, деякі бібліотеки були зачинені.

З огляду на ситуацію, очільник громади доручив керівництву Управління культури та розвитку туризму провести перевірку бібліотек щодо дотримання режиму робочого графіку.

«Це неприпустимо, щоб працівники отримували зарплату і у робочий час були відсутні на місцях. Більше того, бібліотеки у селах мають працювати, популяризувати українську літературу, проводити заходи. Чому одні можуть це робити, як до прикладу міська центральна Бібліотека імені В.Чорновола, а інші вдаються до зловживань?», – прокоментував ситуацію Тарас Кучма під час щотижневої наради.

До слова, у співпраці з управлінням культури та розвитку туризму, управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, а також КУ «Інститут міста Дрогобич» напрацьовують програму «Бібліотеки – центри цифрового розвитку громади». Мета задуму – на базі бібліотек навчати мешканців громади процесів цифровізації, як взаємодіяти з органами місцевого самоврядування та державних структур, за допомогою гаджетів та інструментів електронного урядування.

У міській раді переконані, майбутнє за цифровими технологіями, тож є чудова нагода посилити партнерські відносини між місцевим самоврядуванням та громадою за допомогою сучасних технологій.

Перейти до вмісту