Бути «Smart»: Відкриті дані — альтернатива відповідям на запити та звернення громадян

15:31 6 Березня 2020

У 2019 році до загального відділу Дрогобицької міської ради надійшло 6333 звернень громадян, 197 — запитів на інформацію. 20 звернень надійшло через електронну систему «I-GOV». 145 громадян побували на офіційному прийомі міського голови. Крім того, впродовж року відбувалися систематичні зустрічі з громадою в мікрорайонах міста.

У зв’язку з низкою проблем, які виникли через нарахування субсидій чи отримання препаратів інсуліну, жителі зверталися на обласну та урядову «Гарячі лінії». Відповідно 1505 звернень були адресовані міськраді державними та обласними органами чи інституціями.

На особистих прийомах громадян порушували питання соціального захисту, надання матеріальної допомоги, ремонту будинків, ремонту доріг, виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову, покращення житлових умов, облаштування благоустрою та розвитку інфраструктури міста.

Недавно до міської ради було подано запити на інформацію, на які службовцям одразу потрібно надати близько десятка відповідей.

Нагадаємо, що на початку цієї каденції між керівництвом міста та громадськими організаціями, із залученням міжнародних інституцій, було запроваджено політику відкритих даних.

Так сьогодні є можливість отримати всю необхідну інформацію про фінансово-господарську діяльність місцевого самоврядування Інтернет-порталі міської ради, відкритих даних, ресурсах з публічних закупівель.

Згідно з законом про доступ до публічної інформації, кожен громадянин має право отримати інформацію на його електронне звернення чи запит на інформацію.

Отже, закликаємо охочих отримати офіційну інформацію першочергово користуватися офіційними джерелами та відкритими даними, які є у вільному доступі в мережі Інтернет. А у випадку відсутності необхідної інформації, рекомендуємо звертитися з відповідними запитами чи зверненнями. Крім того, на інтернет-порталі ДМР ведеться систематичне інформування про прийняті рішення, події та заходи, а службовцями надаються фахові відповіді у коментарях.

Перейти до вмісту