Будівництво нового ЦНАПу у Дрогобичі підходить до завершення: роботи виконано на 70%

13:45 6 Жовтня 2021

5 жовтня відбулася робоча зустріч керівництва міста із підрядником та замовником робіт нового Центру надання адміністративних послуг, що постає на вулиці Бориславській. ЦНАП діятиме у форматі «Прозорого офісу» та акумулюватиме в собі повний спектр надання необхідних для мешканців територіальної громади послуг.

Хід ремонтних робіт та їхні темпи проінспектував міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із першим заступником Ігорем Германом.

Як поінформував замовник будівельних робіт, керівник КП «Управління капітального будівництва» Василь Бохонок, на даному об’єкті використана безтраншейна прокладка комунікацій з залученням сучасних технологій за допомогою проколу під дорожнім полотном без руйнування самого покриття. До споруди уже підведено усі комунікаційні мережі, встановлено внутрішнє опалення, систему пожежної сигналізації тощо. На черзі – електропостачання – над чим наразі активно і працюють спеціалісти.

На стадії завершення оздоблювальні та лицювальні роботи другого поверху ЦНАПу. Здійснено монтаж двох ліфтів. Інтенсивно триває процес монтування склопакетів та утеплення фасаду приміщення. На завершальному етапі  роботи із влаштування внутрішніх інженерних мереж. Паралельно стартують роботи із благоустрою території та замощення її бруківкою. На черзі роботи із побілки приміщення всередині, – повідомив Василь Бохонок.

Оцінивши хід  ремонтних робіт, Тарас Кучма дав доручення будівельникам пришвидшити їхні темпи, щоб до настання перших морозів якісно замостити бруківкою територію біля ЦНАПу, відтак провести роботи із монтажу склопакетів тощо. За попередніми прогнозами – об’єкт має бути зданим в експлуатацію до кінця цього року, а то й швидше.

Дуже важливо, щоб наша громада отримувала якісні адміністративні послуги в одному місці, а не ходили по різних установах за необхідними довідками і тратила час. У ЦНАПі все діятиме так, що людина приходить сюди, залишає заяву, а все решта це вже клопоти чиновників, які готуватимуть на отриману заявку необхідні довідки і комунікуватимуть між собою, – наголосив Тарас Кучма.

Додамо, за проектом, на 1-му поверсі ЦНАПу  буде розташовано рецепцію та зал очікування з дитячою зоною, зал обслуговування абонентів (фронт-офіс), громадську приймальню (бек-офіс), систему електронної черги. На 2-у поверсі розмістять два конференцзали, зал для коворкінгу та технічні приміщення. ЦНАП відповідатиме вимогам інклюзивності, тут перебачать безперешкодний доступ з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Загалом запуск ЦНАПу дозволить створити кілька десятків нових робочих місць в Дрогобичі.

Перейти до вмісту